Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2023 İsrail protestoları

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2023 İsrail protestoları ya da 2023 İsrail yargı reformu protestoları, 2023'ün başlarında başlayan protestolar, grevler ve istifalardır. Protestolar, yakın zamanda yeniden seçilen başbakan Binyamin Netanyahu'nun hükûmeti tarafından önerilen yargı reformuna karşı başladı. 7 Ocak'tan itibaren başlayarak Cumartesi akşamları Tel Aviv dahil olmak üzere diğer şehirlerde ve hafta içi belirli günlerde çeşitli yerlerde sokak protestoları düzenlendi. Bu protestolara ek olarak, önerilen reformlara hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok başka tepki geldi. Arka plan 2018'de başlayan siyasi krizden bu yana koalisyon hükûmeti kurmaya yönelik başarısız girişimlerin ardından birden fazla erken seçim yapıldı. 2021'de yapılan seçim, başarılı bir hükûmet oluşumuyla sonuçlanan ilk seçimdi. Tek sandalyeli çoğunluğa sahip olan görevdeki koalisyon, bir üyenin kaçmasının ardından Haziran 2022'de çöktü. Bunu izleyen erken parlamento seçimlerinde Yair Lapid liderliğindeki görevdeki hükümet, 29 Aralık 2022'de eski başbakan Benjamin Netanyahu liderliğindeki sağcı partilerden oluşan bir koalisyon tarafından kurulan yeni bir hükümet tarafından mağlup edildi. 4 Ocak 2023'te yeni atanan Adalet Bakanı Yariv Levin, Yüksek Mahkeme'nin ve hükûmetin hukuk danışmanlarının yetkilerinin sınırlandırılması ve yargıçları atayan komitede iktidar koalisyonuna çoğunluk verilmesi de dahil olmak üzere İsrail yargı sisteminde reform yapma planlarını duyurdu. Açıklamanın ardından aralarında Suç Bakanı ve Omdim Beyachad'ın da bulunduğu çok sayıda kuruluş 7 Ocak'ta Tel Aviv'de protesto düzenleyeceklerini açıkladı. Kaynakça Kategori:İsrail'de protestolar Kategori:2023'te protestolar Kategori:KB1 İbranice kaynakları (he) Kategori:2023'te İsrail
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri