Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2023 Yunanistan orman yangınları

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2023 Yunanistan orman yangınları, Yunanistan'da 17 Temmuz 2023'ten bu yana gerçekleşen orman yangınlarıdır. Yaklaşık 80'den fazla orman yangını çıkmış olup en az 28 kişinin ölümüne ve 20'den fazla kişinin yaralanmasına neden oldu. Kundakçılıktan şüphelenilen 79 kişi tutuklandı. Yüksek sıcaklıklar Temmuz ayında 41,0°C'ye ulaşırken Rodos'ta en yüksek sıcaklığın 45,0°C'ye ulaşması beklenmekteydi. Tahminciler, Yunanistan'ı saran sıcak hava dalgasının, tarihindeki en uzun sıcak hava dalgası olacağını, 16-17 güne kadar süreceğini ve 1987 sıcak hava dalgasını geride bırakacağını öne sürüyorlardı. Aynı zamanda 50 yılı aşkın sürenin en sıcak Temmuz ayı olması da bekleniyordu. Avrupa'da meydana gelen bir dizi sıcak hava dalgası ve orman yangınının ardından, 17 Temmuz 2023'te Yunanistan'da orman yangınları başladı. Yunanistan hükûmeti duruma müdahale etmek için bir kriz yönetim birimi kurdu. Rodos adasında 18 Temmuz'da başlayan orman yangını, ikisi sahil beldesi olmak üzere dört yerin boşaltılmasına yol açtı. İtfaiye sözcüsüne göre adanın turistik konaklama yerlerinin %10'undan azını oluşturan turistler de dahil olmak üzere yaklaşık 2.000 kişi deniz yoluyla güvenli bir şekilde tahliye edildi. 22 Ağustos'ta Yunanistan'ın kuzeyindeki ormanlık bir alanda 18 kişinin cesedi bulundu. İlk raporlar ölenlerin göçmen olabileceğini öne sürmektedir. Kaynakça Kategori:2023'te Yunanistan Kategori:2023'teki doğal afetler Kategori:Yunanistan'daki yangınlar Kategori:Orman yangınları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri