Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2024 paris olimpiyatları

alicakir3mxhn

Well-known member
Katılım
26 Mayıs 2024
Mesajlar
911
Okçuluk ve Judo ile devam edelim Team Türkiye'nin Olimpiyat serüvenine. Okçuluk katılım sayısı: 4, madalya beklentisi: 1 altın, 1 bronz. Mete'den önce de hep iddialı olduğumuz bir spor dalıydı okçuluk ve madalyayı daha önce kılpayı kaçırmıştık 1996'da kadınlar takımında. 2020 Tokyo ise gerçekten büyük bir sürpriz oldu Mete'nin altını, ayrıca karışık takımda da madalyanın kıyısından döndük. 2024 Paris'te Mete favori olarak geliyor, son Dünya ve Avrupa şampiyonu. Okçuluk anlık konsantrasyon ve nabız kontrolünün en önemli olduğu spor dalı. Bu nedenle o gün ne hissettiğin ve anlık dalgalanmalar çok önemli. Mete'nin hep büyük turnuvalarda başarılı olmasının en büyük etkeni de bu yeteneği olan, yanısıra. Yine iş kolay olmayacak çok zorlu rakipleri var: Marcus d'Almeida, Kim Woojin, Lee Woo Seok, Brady Ellison, Florian Unruh, Mario Nespoli en önemli rakipleri olacak. Benim beklentim madalya alması yönünde ama okçuluk kestirmesi en zor spor dallarından biri, bakalım umarım altın madalya alır ve okçuluk spor dalında en büyük efsane olur. Daha önce iki defa üst üste altın madalya alan bir okçu yok. Ayrıca bireyselde Muhammed Yıldırım (kendisi Dünya Kupası'nda bronz madalyası var ve gençlerde çok büyük başarılar elde etti) ve Ulaş Tumer bizi temsil edecekler. Takım olarak da madalya sansimiz azınmayacak kadar yüksek. Sadece 12 takım var katılan ve Kore dışında en büyük madalya adayı ülke biziz. Diğer önemli rakipler, İtalya, Fransa, Çin ve Japonya olacak. Kadınlarda Elif Gökkır bizi temsil edecek ki kendisi son gençler Avrupa şampiyonasinda şampiyon oldu daha yaş 16 ve büyük gelecek var önünde umarım kendisi de başarılı olur Olimpiyatlarda ama madalya alması çok zor duruyor. 2028'te ciddi bir madalya adayı olabilir kendisi. Kadınlarda Casey Kaufhold, Alejandra Valencia ve Koreliler en büyük altın madalya adayları.

Judo katılım sayısı: 8, madalya beklentisi: 1 bronz. Tarihimizde ilk defa bu kadar fazla judoka ile temsil edileceğiz ve takım halinde de yarışacağız. Madalya olarak yine çok fazla umudum yok ama umarım şeytanın bacakını kirarız ve 2000 Olimpiyatlarındakinden sonra ilk madalyamızı alırız 2024'te. Gurcular, Japonlar ve Fransızların ağır dominasyonu var judoda.

Salih Yıldız 60 kg'de yarışacak. Son Avrupa üçüncüsü Grandslamlerde de defalarca üçüncülüğü var. Dünya sıralamasında 10. sırada. Ancak madalya şansı düşük. Muhammed Demirel 66 kg'de yarışacak. Son Avrupa ikincisi judocamız yaş çok genç ve alt yaş kategorilerinde hep madalya adayıydı. Paris kendisi için iyi bir tecrübe olacak; madalya şansı düşük. Vedat Albayrak Gurcu asıllı judocamız 81 kg'de yarışacak. Son Avrupa üçüncüsü ve çok tecrübeli kendisi. Madalya şansı var umarım kura şansı yanına olur; zira çok güçlü rakipleri var aynı siklette. Mihael Zgank Sloven asıllı judocamız 90 kg'da yarışacak ve yedi numaralı seribası olarak geliyor. Tokyoda 5. olmuştu ve formda görünüyor son Grand Prix'lerde. Ben madalya şansı var bronz alsaydı şaşırtıcı olmaz. Ibrahim Tataroglu henüz 18 yaşında 100 kg'da yarışacak olan judocamız geleceği çok parlak Dünya gençlerde şampiyonluğu var ama Olimpiyatlarda henüz ciddi bir madalya ihtimali yok. Kendisi için önemli bir tecrübe olacak umarım 2028 için ciddi madalya adayı olur. Tuğçe Beder 48 kg'da yarışacak judocamız; son Avrupa ve Dünya şampiyonasında beşincilik var madalya ihtimali düşük de olsa var. Fidan Öğal 70 kg'da yarışacak judocamız; son anda kotayı almıştı; madalya şansı çok düşük. Kayra Özdemir 78 kg'da yarışacak Fransız asıllı 36 yaşında judocamız aslında Fransız asıllı demek haksızlık olur kendisi yengemiz olur ve Türk gibi * çok sempatik de birisi Dünya sıralamasında üçüncü şu an ve en büyük madalya adaylarından biri. Tokyoda madalyayı kılpayı kaçırmıştı ancak ben bu sefer daha formda geldiğini düşünüyorum ve son Olimpiyatları olacak çünkü alttan çok daha yetenekli genç Hilal Öztürk geliyor. Kayra son Dünya şampiyonasında ikinci; Avrupa şampiyonasında üçüncü olmuştu. Tomita Wakaba, Hershko Raz, Dıcko Romane diğer madalya adayları ben bronz madalya alacağını düşünüyorum umarım daha fazlasi da olur.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri