Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2024 paris olimpiyatları

ayseguler6i9

Well-known member
Katılım
9 Mayıs 2024
Mesajlar
1,002
Olimpiyatların belkemiği atletizm başlayınca Türkiye'nin durumunu merak ettim. 16 sporcu yarışacakmış. Dört atlet yürüyüş, iki 400 metre engelli, iki 3 adım atlama, iki yüksek atlama, birer atlet çekic, gülle ve cirit atma, bir sırıkla atlama, bir maraton ve bir adet de 100 metrede yarışacaklar. En gözde dallardan sprint ve kısa mesafe koşularda üç atletimiz var. 12 yıl önce Londra Olimpiyatları'nda atletizmde toplam 33 sporcu yarışmıştı. Kadınlarda 100, 400 ve 800 metre; 100 ve 400 metre engelli ve 4x400 bayrak yarışında yarışmışlardı. Ne oldu da o zaman bir ton sporcu yarışırken şimdi kimse kalmamış?

Hikayeyi biraz başa saracak olursak, Türk sporunun başına gelmiş en büyük felaketlerden biri olan AKP'nin eski spor bakanı Faruk Nafiz Özak ve Suat Kılıç'a toslarız. Özellikle hırslı bakan Kılıç, sporda AKP damgasını gavura vurur gibi vurmak için elinden geleni yapmış, bugün bile peşimizi bırakmayan skandalların ortasında zeytinyağı gibi yüzmüştür. Bir örnek vereyim: Aslı Çakır Alptekin 2012 Londra Olimpiyatları'nda 1500 metrede Olimpiyat altınını kazanmıştı. İkinci sırada da Gamze Bulut vardı. Duble yaptılar yani. Sonra CAS, Aslı Çakır'ın doping yaptığının ortaya çıkmasıyla madalyayı ondan alıp ikinci sıradaki Gamze Bulut'a verdi. Sonra Gamze Bulut'un da dopingli çıkmasıyla hem altın hem gümüş madalya gitti. Hatta bunların dünya ve Avrupa şampiyonluklarındaki dereceleri de silindi. Aslı Çakır ömür boyu men cezası aldı falan. Sonuçta atletizmde alt yaş gruplarında, atletizm liglerinde, bölgesel şampiyonluklarda parlak dereceler yapmamış Türk sporcuların birden bire Olimpiyat altınını ve gümüşü alması gibi abuk sabuk durumlar yaşandı. Şimdi kaynağını bulmak için uğraşamayacağım ama o Olimpiyatlarda başka ülkelerden sporcularla yapılan röportajlarda, altın ve gümüş alan Türk sporcuları tanımadıklarını, geçmiş yarışlarda birlikte yarışmadıklarını, bir anda ortaya çıkıp madalyaları almalarının alışılmadık olmadığını söylüyorlardı. 2012 Olimpiyat oyunlarında Türkiye'den katılan 9 sporcu doping gerekçesiyle diskalifiye edildi. Dopingde Rusya'nın ardından ikinci olduk. Doping sonuçları gelene kadar ve dereceler iptal edilene kadar dopingle gelen başarının kaymağını yemeye çalışan AK Parti ve Suat Kılıç işler tepe taklak olunca kıvırdılar tabii. Tabii Suat Kılıç hakkında verilen gensoru önergesi de dönemin AK Parti'lileri tarafından reddedilmişti. Bu işten ülke içinde kimse doğru dürüst bedel ödemeden sıyrıldı. Sonuçta atletizm altyapısı tarumar oldu. Çocukların idolü olabilecek sporcular rezil oldu (Türkiye'de ne kadar olunursa tabii). Haliyle insanlar atletizme şüpheyle bakmaya başladı. Doping gölgesinde güdük kalan alanlarda sporcu yetiştiremiyorsak biraz da bundandır.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri