Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2024 Rusya devlet başkanlığı seçimi

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2024 Rusya devlet başkanlığı seçimi, Rusya'da 7 Nisan 2024 tarihinde devlet başkanını belirlemek için yapılacak seçimdir. Seçimin galibinin 7 Mayıs 2024'te göreve başlaması planlanıyor. Seçimler, Rusya Anayasasında yapılan 2020 değişikliklerinden sonraki ilk seçim olacak. Görevdeki Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yeniden seçilme hakkı var. Rus gazetesi Kommersant, Ocak 2023'te seçim kampanyası için hazırlıkların sürdüğünü bildirdi. Bu daha sonra sözcüsü tarafından yalanlandı. Putin yeniden seçilmek için aday olup olmayacağını henüz açıklamadı, ancak aday olacağı yaygın olarak kabul ediliyor. 2018 Rusya cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi, önde gelen muhalefet liderlerinden biri olan Alexei Navalny'nin önceki bir mahkumiyet nedeniyle aday olması yasaklandı.[10][11] Navalny'nin seçim tarihi itibariyle cezaevinde olması bekleniyor. Sorun 2024 "Sorun 2024" Vladimir Putin'in başkanlık yetkilerinin sona ermesinden sonra Rusya'daki olası güç geçişi ile bağlantılı. Ekaterina Şulman'a göre, geniş bir elit pakt arayışı var, alternatifi herkesin herkese karşı savaşıdır. Oleg Çernozub'a göre, Rus seçkinleri bu sorunu çözmenin yollarını bulabiliyor, örneğin, Valeri Zorkin anayasayı değiştirmeyi teklif etti, Vyaçeslav Volodin, parlamentonun yetkilerini genişletmeyi önerdi. Aynı şekilde Rusya'da üçüncü bir başkanlık döneminin yasaklanması kararı alındı, başkanlık döneminin sonunda şu hale geldi: İlk başkanlık dönemi: Dmitri Medvedev (2012). İkinci başkanlık dönemi: Boris Yeltsin (2000) ve Vladimir Putin (2008 ve 2024 planlandı). Kaynakça Kategori:Rusya'da devlet başkanlığı seçimleri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri