Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2024 Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Soruları Nasıl Belirlenecek?

aysecelikh4a

Well-known member
Katılım
9 Mayıs 2024
Mesajlar
1,150
2024 Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Soruları Nasıl Belirlenecek?

2024 Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Soruları Nasıl Belirlenecek?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için mülakat süreci başlıyor. Öğretmen adaylarının heyecanla beklediği mülakatlar için başvurular alınmaya başlandı ve süreç hızlı bir şekilde ilerliyor. 2024 yılı için sözleşmeli öğretmen mülakat soruları nasıl belirlenecek ve ne tür sorular içerecek? İşte detaylar...

Mülakat Süreci ve Takvimi:
2024 yılı için belirlenen mülakat takvimine göre, öğretmen adayları 10 Haziran'da mülakata hangi ilde gireceklerini öğrenecekler. Mülakatlar ise 1 Temmuz'da başlayacak. Mülakat sürecinde her bir öğretmen adayına üç adet soru sorulacak.

Soruların Belirlenmesi:
Mülakat soruları elektronik kura yöntemi ile belirlenecek. Bu sistemde, komisyon üyeleri, öğretmen adaylarına yöneltilecek soruların yer aldığı soru cevap kağıdının çıktısını alacaklar. Böylece mülakat süreci objektif ve adil bir şekilde yönetilecek.

Mülakatlarda öğretmen adaylarına üç farklı kategoride soru yöneltilecek:
1. Alan Bilgisi ve Ders Anlatımı: Öğretmen adayının kendi branşına ait bir ders anlatımı veya öğrencilerle yapılabilecek bir çalışmanın nasıl olacağını örnekli bir şekilde anlatması istenecektir. Bu soru, öğretmen adayının mesleki bilgi ve becerilerini ölçmeyi amaçlayacaktır.
2. Genel Kültür Sorusu: Adaya genel kültür konularından bir soru yöneltilecektir. Bu soru, adayın genel bilgi düzeyini ve güncel olaylara hakimiyetini değerlendirecektir.
3. Eğitim Bilimleri Sorusu: Eğitim bilimleri başlığı altından bir soru sorulacaktır. Bu soru, adayın eğitim teorileri, pedagojik yaklaşımlar ve eğitim bilimlerine dair bilgi birikimini ölçmeyi hedefleyecektir.

Soruların Ağırlık Oranları:
Mülakatta sorulan genel kültür ve eğitim bilimleri sorularının ağırlık oranları, alan bilgisi ve ders anlatımı sorusunun ağırlık ortalamasının 1/3'ü kadar olacaktır. Bu şekilde, adayların mesleki yeterliliklerinin yanı sıra genel bilgi ve pedagojik becerileri de değerlendirilecektir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri