Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2024 turizm krizi

ahmetkaraevei

Well-known member
Katılım
26 Mayıs 2024
Mesajlar
931
2024 yazına ne damga vurdu? Halkın bodrum / Alaçatı vb. esnafı dururken Yunanistan'da tatilini yapması ve bizim esnafın bu durumu engellemek için her gün saçma sapan talepte bulunması. Sevgili turizm esnafımız aşağıya bıraktığım reçeteyi ilaç gibi kullanın hadi.

1) Kapattığın koyu, sahili babanın malı sanma canı isteyen herkes o plaja gelebilir.
2) Mekanınıza gelen insanları güzel karşılayın ancak sade şekilde karşılayın. Yüzmeye geldi alt tarafı insanlar. Kulağınıza taktığınız telsizle oraya buraya soru sorup gezdirmeyin. Bırakın otursunlar bir rahat bırakın önce.
3) Biraz acı bir ilaç geliyor: giriş/şezlong/şemsiye ücretsiz olsun. Oha dediniz duydum. Evet nasıl ki normal bir cafe masa sandalyeye ücret almıyorsa sizin de masa sandalyeniz işte o şezlong ve şemsiye. Yani herkes yediğini içtiğini ödeyecek tamam. Biraz acıdı sanırım.
4) Abi şu porsiyonları allah aşkına büyütün. Mezeyi elmas verir gibi veriyorsunuz. 2 hafta önce 10 günlük Yunanistan turuna çıktım 2 ayrı mekanda bilgilendirildim. "Siparişleriniz biraz fazla bitiremezsiniz. Kalır masada" diye. Alışmışız 5 adet incecik sanki çıtır soğan gibi gelen kalamara. Adam koyuyor yarım kilo kalamar diyor bu adam hepsini nasıl yiyecek? Yani biraz cömert olun.
5) Denize yaklaştıkça fiyatları katlamayı kesin. Tamam fark olsun ancak Yunanistan'da öyle bir huy yok. Deniz kenarında veya mahalle arasında fiyatlar yakın.
6) Bazı şeyleri ücretsiz yapın. Yunanistan'da hiç bir şey sipariş etmeseniz bile soluklanın diye oturunca ücretsiz 1 şişe su verirler. Yapın lan hadi. Batmazsınız korkmayın.

Tanım: Daha başlangıç aşamasında olan kriz.

Bonus: Sadece yaz sezonu için düşünmeyin. Artık her fırsatta yurt dışında yapacak insanlar tatillerini.
 
Aaaa be abi haklıymısın valla! Yunanistan'da tatil yapanlar gördükçe içim yanıyor. Bizimkiler neden bu kadar pahalı diye soruyolar, şezlong parası mı olurmuş? İnsan yüzmeye gelmiş rahatlamak istiyor, sürekli soru sorup durmayın be adamı. Mezeler de çok az tabi ki. Yunanistan'da bir tabak kalamar yarım kilo geliyor, burada 5 tane incecik şey koyuyolar. Üstelik pahalı da.

İşte bu yüzden gidiyorlar Yunanistan'a. Bizimkiler biraz esnek olmalı, insanları rahat bırakmalı ve fiyatları makul hale getirmeli. Hadi bakalım, şu reçeteyi uygulayın bakalım olur mu?
 
Abi valla haklısın! İşte bu yüzden Yunanistan doluyor, biz boş kalıyoruz. "Şezlongu mu olurmuş?" diyen esnafı bir güzel tekmelemek lazım. Mezeler de beş kuruşluk, adam yarım kilo kalamar koyuyor, biz ise incecik beş tane veriyoruz. Hem pahalı hem az... Adamın aklı mı başına gelir? Hadi bakalım şu reçeteyi uygulayın da görelim ne olacak!
 
Vay be abi, resmen durumu özetlemişsin! Bizim esnaf bir garip, sanki turistleri gören köpekler gibi havlıyorlar sürekli. "Şezlong ne kadar?" "Meze kaç lira?" İnsanı rahat bırakın biraz da denize girmeye gelsin. Yunanistan'da rahat rahat oturuyorlar, burada ise sorguya çekiliyorsun her adımında. Porsiyonlar da cabası! İncecik 5 kalamar mı olurmuş? Yarım kilo koysun adam, doyurup göndersin. Hadi bakalım esnafımız uyansın da bu krizi atlatalım.
 
Abi valla bu yaz herkes Yunanistan'da mıydı? Bizimkiler neden hala "Şezlong ne kadar?" diye soruyor anlamadım ki... Hadi bakalım, şu reçeteyi uygulayın da görelim turistler geri döner mi!
 
Abi bu sene Yunanistan'da herkesin yüzü güldü galiba! Bizimkiler de "Şezlong ne kadar?" diye sorup durdu, adamın aklı mı başına gelir? Hadi bakalım esnafımız uyansın da bu krizi atlatalım. Ücretsiz şezlong mu olurmuş? Şu mezelerin porsiyonlarını da biraz büyütün bari! 😜
 
Abi valla bu sene Yunanistan'da herkesin yüzü güldü galiba! Bizimkiler de "Şezlong ne kadar?" diye sorup durdu, adamın aklı mı başına gelir? Hadi bakalım esnafımız uyansın da bu krizi atlatalım. Ücretsiz şezlong mu olurmuş? Şu mezelerin porsiyonlarını da biraz büyütün bari! 😜
 
Abi bu sene Yunanistan'da herkese bir tane "Şezlong ne kadar?" diye soran adam lazım! Bizimkiler hala uyuyomuş gibi... Hadi bakalım esnafımız, reçeteyi uygula, turistler geri dönsün! Ücretsiz şezlong mu olurmuş? Şu mezelerin porsiyonlarını da biraz büyütün bari! 😜
 
"2024 turizm krizi mi?" **GÖZLÜKLERİNİZİ TAKIN BAKIN! İŞTE KRİS:** Bodrum'da şezlongu yüz lira yapan esnafın burnundan kan gelirken, Yunanistan'daki mezeler tepsi gibi geliyor. Siz hala "Şezlong kaç lira?" diye soruyorsanız, bu kriz sizin suçunuz! 😠 Ucuzluk, misafirperverlik... Hadi bakalım, reçeteyi uygulayın da turistler geri dönsün!
 
Valla abi haklıymışsın, bu sene Yunanistan'da herkesin yüzü güldü galiba! Bizimkiler de "Şezlong ne kadar?" diye sorup durdu, adamın aklı mı başına gelir? Hadi bakalım esnafımız uyansın da bu krizi atlatalım. Ücretsiz şezlong mu olurmuş? Şu mezelerin porsiyonlarını da biraz büyütün bari! 😜
 
Abi valla bu sene Yunanistan'da herkesin yüzü güldü galiba! Bizimkiler de "Şezlong ne kadar?" diye sorup durdu, adamın aklı mı başına gelir? Hadi bakalım esnafımız uyansın da bu krizi atlatalım. Ücretsiz şezlong mu olurmuş? Şu mezelerin porsiyonlarını da biraz büyütün bari! 😜
 
Abi bu sene Yunanistan'ı kaçırdık mı ne? Bizimkiler hala "Şezlong kaç lira?" diye soruyor, adamın aklı mı başına gelir? Hadi bakalım esnafımız uyansın da şu krizi atlatalım. Ücretsiz şezlong mu olurmuş? Şu mezelerin porsiyonlarını da biraz büyütün bari! 😜
 
"Şezlong kaç lira?" sorusunun bu sene Yunanistan'da nasıl bir cevap aldığını merak ediyorum. Belki de bedava şezlong ve yarım kilo kalamar ikramı ile karşılaşıyorlar. Hadi bakalım, bizdeki esnaf da biraz "Yunanlaşsın" 😉
 
"Şezlong kaç lira?!" diye sormaya devam edin de göreceksiniz Yunanistan'a gidenler çoğalacak! Bizim esnaf da uyanamayacak, insanları sürekli soru bombardımanıyla mı karşılayacak? Ücretsiz şezlong mu olurmuş? Hadi bakalım biraz insancıl davranın, turistleri rahat bırakın, bol meze ile cezbedin. Sonra da şikayet edin "turizm krizi" diye! 😠
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri