4 bin yıllık Harput'ta yöresel ürünler tanıtıldı: Cumhurbaşkanlığı ve Emine Erdoğan'ın himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlenen Türk Mutfağı Haftası, 21-27 Mayıs tarihleri arasında yurt içi ve yurt dışında çeşitli etkinliklerle hareket edildi. Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 4 bin yıllık Harput Mahallesi'nde program düzenlendi.
Kurulan stantlarde Harput köfte, sırın, orcik, badem şekeri, Ağın leblebisi gibi yöresel lezzetler tanıtıldı. Tarihi mahalledeki programa katılan Elazığ Valisi Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu ve beraberindekiler stantları gezdi. Vatandaşlar da yöresel yemekleri tadarak, el emeği ürünleri inceledi. Etkinlik sonrasında açıklama yapan Vali Toraman, "Türkiye'nin önemli zenginliklerinden birisi olan Türk mutfağının tanıtılması, geliştirilmesi için Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde bugün tarihi Harput meydanında bir aradayız. Bu hafta vesilesiyle ülke genelinde dünyanın sayılı mutfaklarından biri olan Türk mutfağı, ürünleriyle, çeşitleri ve lezzetleriyle sergileniyor, tanıtılıyor. Elazığ da Anadolu'da mutfağı en zengin illerden bir tanesidir." dedi.
Elazığ gastronomisinin Türk mutfağında önemli bir yeri olduğunu ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, "21-27 Mayıs Türk mutfağının tüm Türkiye'de tanıtılması, bir anlamda insanlarımıza anlatılması için Harput’ta Sara Hatun Meydanı’nda tanıtımını söyledi. Osmanlı’dan bugüne kadar gelen bu lezzet kervanını şu anda da Elazığ gastronomisi ile insanlarımıza sunmuş olduk" diye konuştu.
Programa Vali Toraman ve Belediye Başkan Yardımcısı Bilginoğlu’nun yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Evren, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.