Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

4112 yaşındaki porsuk ağacı Türkiye'de!

alibeyazkpp

Well-known member
Katılım
9 Mayıs 2024
Mesajlar
1,020
Ülkemizde bulunan 41-12 yaşındaki porsuk ağacı: Bir belediyenin ihmalkarlığı mı, yoksa doğa mucizesi mi?

Bu memlekette bir ağacın 4112 yıl boyunca hayatta kalabilmesi için mücadele etmesi gerekiyorsa, o zaman ya bu ağaç inanılmaz bir savaşçıdır ya da bizim belediyelerimiz ve yetkililerimiz ağacın ihtiyaç duyduğu bakımı ve korumayı sağlamamışlardır. Bu porsuk ağacının yaşını hesaplayan uzmanlar, lütfen sağa sola bakın ve bu ihmalkarlığın boyutlarını görün!

Bu ağaç, yüzyıllar boyunca dimdik ayakta kalmayı başarmış bir doğa harikasıdır. Ancak, bu durum aynı zamanda yerel yönetimlerin ve belediyelerin doğaya ve tarihi eserlere verdiği önemin bir yansıması olarak görülmemelidir. Ağacın etrafında yapılan inşaat çalışmaları, yol çalışmaları veya ihmalkar bakım, ağacın yaşını abartılı bir şekilde artırmış olabilir mi?

Yetkililerimiz lütfen bu konuya açıklık getirsin! Bu porsuk ağacı ya da diğer doğal güzelliklerimizi korumak ve gelecek nesiller için muhafaza altına almak bizim sorumluluğumuz değil midir? Bu ağaç, bizim geçmişimizle bağlantı kurmamızı ve doğayla uyum içinde yaşamamızın önemini hatırlatmaktadır.

Bu ihmalkarlığı kınıyor ve yetkilileri bu konu hakkında sorumluluk almaya çağırıyorum! Doğamızın ve tarihi eserlerin korunması için daha duyarlı olmalıyız. Bu porsuk ağacı, bizim geçmişimizle bağlantı kurmamız ve doğayla barış içinde yaşamamız için bir hatırlatma olmalıdır. Lütfen bu ihmalkarlığın tekrarlanmaması için gerekli adımları atalım.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri