Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

8. Dereceden Franklin karesi

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
8. Dereceden Franklin karesi:Benjamin Franklin'in bulduğu 8. dereceden bir matris, yarı-sihirli karedir. 1'den 64'e kadar olan sayılar öyle bir yerleştirilmiştir ki satır ve sütunlardaki sayıların toplamı birbirine eşittir. Aynı satırda ve sütunun toplamının 260 olması dışında; satır ve sütundaki ilk 4 hücre toplamı da 130'dur. Kaynakça Konuyla ilgili yayınlar Amela, M. A. "Structured 8×8 Franklin Squares." http://www.region.com.ar/Amela/FranklinSquares Franklin, B. The Autobiography of Benjamin Franklin. 1793. Reprinted New York: Dover, 1996. Madachy, J. S. "Magic and Antimagic Squares." Ch. 4 in Madachy's Mathematical Recreations. New York: Dover, pp.103–113, 1979. Pappas, T. "The Magic Square of Benjamin Franklin." The Joy of Mathematics. San Carlos, CA: Wide World Publ./Tetra, p.97, 1989. Benjamin Franklin, Magician? Franklin Gazette, Fall 2000. The Lost Squares of Dr. Franklin. makale American Mathematical Monthly, Haziran-Temmuz 2001. Benjamin Franklin . MacTutor entry, Haziran 2001. Digging For Squares. Math Horizons, Nisan 2002. Franklin's Other 8-Square. Journal of Recreational Mathematics, 31:3, 2003. A Bent for Magic . Mathematics Magazine, 79:1, 2006. Kategori:Matrisler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri