Abhaz mutfağı Abhazlar 'ın mutfağıdır. Yemekler Agudırşı (Ezme fasulye) Aktusızbal (Abhaza tavuğu) (Cevizli tavuk) Harşıl (Isırgan otu yemeği) Aphosa Sızbal (Ekşi erik yemeği) Ahulçapa (Kara lahana yemeği) Agost (Kuru acıkalı et) Haluj (Suda haşlama hamur) Açaç (Yağda kızarmış hamur) Abısta (Mısır unu ekmeği)(Abısta(Abhazca)-Maramısa-Mamursa(Adıgece)) Aktağh (Acıkalı çırpma yumurta) Pırpılıcıka-Acuka(Abaza salçası, Abaza tuzu, pırpılcıka ve Abhaz acıkası hepsi aynı anlamda kullanılır.) Ajirdzi-Üzüm suyu Kaynakça Kategori:Abhaz mutfağı