Adakarası, "adanın karası"), Türkiye kökenli bir kırmızı üzüm çeşididir. Ünlü üretim yeri Avşa Adası'dır ancak Adakara'nın üzüm çeşidi tüm Marmara Bölgesi (özellikle Marmara kıyıları ve Doğu Trakya'da üretilmektedir. Alkol oranı yaklaşık %12, asitlik oranı 6-7 gram/litre olan bu şarap Avşa Şarabı olarak da bilinir. Avşa Adası yılda 1500 ton şarap üretir. Ayrıca bakınız Boğazkere Çalkarası Kalecik Karası Papazkarası Öküzgözü Kaynakça Hayyam.com - Red wine grape varieties grown in Turkey avsa-goruntuleri.com - Wine Culture in Avşa foodsofturkey.com - Indigenous red wine grapes of Turkey Kategori:Türk üzüm çeşitleri Kategori:Kırmızı şarap üzüm çeşitleri Kategori:Otomatik taksonkutu eklenmesi gereken sayfalar