Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Agranülosit

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Agranulositler, beyaz kan hücrelerinin, sitoplazmalarının granül içermemesiyle karakterize alt birimleridir. küçükresim|sağ|Kan Hücrelerinin Gelişim ve Değişimi Agranülositlerin iki tipi vardır. Lenfositler Monositler küçükresim|upright=0.91|sol|LenfositLenfositler, lenf sisteminde sıkça yer alan ve doğal öldürücü T hücrelerini içeren beyaz kan hücreleridir. Kan, B hücresi, T hücresi ve Doğal öldürücü hücre adı verilen üç tip lenfosit içerir. B hücresi, patojenin ortadan kaldırılması için gereken antikorları üretir. CD4+ (T helper) bağışıklık yanıtını yönetir. (HIV'de zarar görmüş olan bu hücredir) CD8+ (Sitotoksik T hücresi) ve doğal öldürücü hücre virüs tarafından enfekte edilmiş hücreleri öldürebilir. T hücresi, daha önce vücuda girmiş patojeni hatırlayacak ve benzer patojen vücuda girdiğinde hastalık yaratmasını önleyecek özel bir hafızaya sahip olduğundan bağışıklık yanıtının en temel öğesidir. Monositler vücudun elektrik süpürgesi (fagositoz) görevini nötrofillerle paylaşırlar. Fakat nötrofillere oranla daha fazla yaşarlar ve T hücresine vücuda giren patojeni sunarak, T hücresinin daha sonra tekrar tanınıp öldürülmesini sağlarlar veya aynı şekilde antikor cevabı gelişmesini sağlarlar. Monositler kan dolaşımından dokuya geçtiğinde Makrofaj adını alırlar. Agranülosit sınıfına girmeyen beyaz kan hücreleri (Eozinofil, Nötrofil ve Bazofil) granülosit olarak adlandırılırlar. Kaynakça Ayrıca bakınız Agranülositoz
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri