Ağrı yöresi, MÖ 2000 yılına kadar dayanan bir yöredir, Türklerden önce Hititler, Hurriler, Urartular, Yunanlar, Bizanslılar ve Araplar yaşamıştır. Yörede dokumacılık Urartular zamanında yapılmaya başlanmıştır. Geleneksel yiyecek ve içecekleri Yörenin en önemli yemeği abdigor köfesidir. Dövülmüş etten yumruk büyüklüğünde yapılır. Bunun dışındaki bir diğer yemeği ise saç kavurmadır. Et, saç üzerinde yağ ile kavrulur. Geleneksel el sanatları küçükresim|sağ|upright=1|Dokumacılık Yörede el sanatları yagın olarak devam etmektedir. Yörede yapılan el sanatları aşağıdaki gibidir; Ağaç Oymacılığı Dokumacılık Türküler Ağrı yöresi türküleri aşağıdaki gibidir; Ağrı Dağından Uçtum Ağrı Oyun Havası Basma (Basso) Ben Bağa Vardım Elmadan Aldım Çoban Ali Evlerinin Önü Yonca (Hareli Baso) Gülistan Oyun Havası İstanbul'a Ismarladım Fesimi Kaz Kaz Keman Yayı İnce Kaşın Kişne Kır'at Konma Bülbül Konma Nergis Daline Küp Kıran Ovaları Lurke Meryem (Meyriko) Örük (Papburi) Sinesine Sinesine Ben Giderim Sinesine Şu Dağlar Garlı Dağlar Tarama Yar Tarama Tillara Yüksel Barı Zeynep (Zeyniko) Halk oyunları Ağrı yöresinde Halay ve bar oynanmaktadır. Ağrı yöresine ait halk oyunları; Baso (Basma) Koçaklama barı Laççi Meryem Papuri Sallama Sarma Sarı bülbül Serhat barı Sürgün barı Tilara Zeyno Romane Atabarı Yüksel barı cevreş barı benni henni hesiko çaban Ali kocaklama barı Kaynakça Ağrı Valiliği Türkü Sitesi T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı halk kültürü Kategori:Türkiye'de folklor