Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ağrı yöresi halk kültürü

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Ağrı yöresi, MÖ 2000 yılına kadar dayanan bir yöredir, Türklerden önce Hititler, Hurriler, Urartular, Yunanlar, Bizanslılar ve Araplar yaşamıştır. Yörede dokumacılık Urartular zamanında yapılmaya başlanmıştır. Geleneksel yiyecek ve içecekleri Yörenin en önemli yemeği abdigor köfesidir. Dövülmüş etten yumruk büyüklüğünde yapılır. Bunun dışındaki bir diğer yemeği ise saç kavurmadır. Et, saç üzerinde yağ ile kavrulur. Geleneksel el sanatları küçükresim|sağ|upright=1|Dokumacılık Yörede el sanatları yagın olarak devam etmektedir. Yörede yapılan el sanatları aşağıdaki gibidir; Ağaç Oymacılığı Dokumacılık Türküler Ağrı yöresi türküleri aşağıdaki gibidir; Ağrı Dağından Uçtum Ağrı Oyun Havası Basma (Basso) Ben Bağa Vardım Elmadan Aldım Çoban Ali Evlerinin Önü Yonca (Hareli Baso) Gülistan Oyun Havası İstanbul'a Ismarladım Fesimi Kaz Kaz Keman Yayı İnce Kaşın Kişne Kır'at Konma Bülbül Konma Nergis Daline Küp Kıran Ovaları Lurke Meryem (Meyriko) Örük (Papburi) Sinesine Sinesine Ben Giderim Sinesine Şu Dağlar Garlı Dağlar Tarama Yar Tarama Tillara Yüksel Barı Zeynep (Zeyniko) Halk oyunları Ağrı yöresinde Halay ve bar oynanmaktadır. Ağrı yöresine ait halk oyunları; Baso (Basma) Koçaklama barı Laççi Meryem Papuri Sallama Sarma Sarı bülbül Serhat barı Sürgün barı Tilara Zeyno Romane Atabarı Yüksel barı cevreş barı benni henni hesiko çaban Ali kocaklama barı Kaynakça Ağrı Valiliği Türkü Sitesi T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı halk kültürü Kategori:Türkiye'de folklor
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri