Alambre, üzerine doğranmış domuz pastırması, dolma biber, soğan, peynir, salsa ve bazı çeşitlerinde avokado ile sığır ızgarasından oluşan popüler bir Meksika yemeğidir. Genellikle taze yapılmış mısır veya un tortillası ile servis edilir. En yaygını sığır etidir ancak tavuk veya domuz eti gibi diğer et türleri de kullanılır. Hatta bazı tariflerde pastırma yerine doğranmış jambon veya chorizo kullanılır. Alambre, Meksika'nın pek çok yerinde, özellikle Meksiko, Oaxaca'da ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Meksikalı-Amerikalı nüfus arasında popülerdir. Etimolojisi bağlantı=https://en.wikipedia.org/wiki/File:Alambres_barbecue.jpg|sol|küçükresim|Alambres şiş üzerinde mangalda pişirilirken Alambre kelimesi İspanyolca'da "tel" anlamına gelir. Her zaman böyle olmasa da, ismin, pişirme sırasında malzemeleri şişleme eylemine atıfta bulunduğuna yaygın olarak inanılmaktadır. Ayrıca Bakınız Meksika yemekleri listesi Kaynakça Kategori:Meksika mutfağındaki domuz eti yemekleri Kategori:Meksika mutfağındaki tortilla ile yapılan yemekler