Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Alman Reich Partisi

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Alman Reich Partisi (Almanca: Deutsche Reichspartei - DRP), 1950'de Alman Sağ Partisi'nin (Deutsche Rechtspartei) ardılı olarak Batı Almanya'da kurulmuş milliyetçi ve neo-Nazi bir partiydi. DRP, Bundestag'ta sandalyeye sahip Alman Sağ Partisi üyelerinin çoğunun daha resmî bir parti ağı kurmaya karar vermeleri üzerine kurulmuştu. Parti, milliyetçilerden, muhafazakârlardan ve eski Nazi Partisi üyelerinden oluşmaktaydı. Adolf von Thadden, Otto Hess, Alexander Andrae, Oskar Lutz, Hans-Bernhard von Grünberg, Wilhelm Meinberg, Hans Schikora ve Heinrich Kunstmann gibi eski Nazi Partisi üyelerinin yanı sıra Wehrmacht'ta görev yapmış birçok subay ve general de bu partide toplanmıştı. Zamanla parti üyelerinin sayısı arttı ve neo-Naziler parti içinde çoğunluğu oluşturmaya başladı. Aslında DRP neo-Nazi bir oluşum olarak kurulmamıştı ve parti kurucuları nasyonal sosyalizme karşı mesafeli duruyorlardı, "Deutsche Reichspartei" isminde kastedilen Reich dönemi ise İkinci Reich, yani 1871-1918 arasında varlığını sürdürmüş olan Alman İmparatorluğu idi. Ancak 1952'de Sosyalist Reich Partisi'nin (SRP) Almanya Federal Anayasa Mahkemesi tarafından yasaklanması üzerine SRP üyeleri DRP'ye katıldılar. 1953'te Hans-Ulrich Rudel'in partiye katılmasıyla DRP neo-Nazizme yönelmeye başladı ve parti kesin bir şekilde nasyonal sosyalizmi benimsedi. Parti, 1950'li yıllar boyunca bazen başarılı, bazen başarısız oldu. Yapılan seçimler sonucunda 1951 ve 1955 yıllarında Aşağı Saksonya eyalet parlamentosuna milletvekili gönderdiler ve büyük bir atılım gerçekleştirerek 1959'da Renanya-Palatina eyalet seçimlerinde de bu eyaletin parlamentosunda sandalye kazanmayı başardılar. DRP bu seçimlerde % 5.1 oy kazanarak eyalet parlamentosuna milletvekili gönderebildi. Ayrıca DRP'yi 1953'e kadar Bundestag'ta 5 milletvekili temsil etmişti. DRP'nin parti politikalarından en önemlileri anti-komünist bir stratejiyle Almanya'da köylülerin çıkarına yapılacak bir toprak reformu gerçekleştirmek ve gerekirse savaş yoluyla II. Dünya Savaşı sonunda kaybedilen toprakları geri alarak 1937 yılının sınırlarına dönmek istemeleriydi. DRP 1962'de İngiliz neo-faşist Oswald Mosley'in organize ettiği ve Avrupa ülkelerindeki birkaç aşırı sağcı partinin bir araya geldiği uluslararası bir toplantıya katıldı. 1964'te DRP yöneticileri, partinin başarısız gidişatına karşı Alman Partisi (Deutsche Partei) ve Gesamtdeutsche Partei ile yakın ilişkiler kurdular ve bu partilerin liderleri ile temas sağladılar. Diğer sağcı partiler ile birleşerek "ulusal demokratik güçlerin" daha güçlü bir birlik oluşturması gerektiğine karar veren DRP yönetimi Bonn kentinde bir toplantı düzenleyerek partiyi kapattılar. Aynı yıl içerisinde Almanya Ulusal Demokratik Partisi (NPD) kuruldu. Kategori:1950'de kurulan siyasi partiler Kategori:1964'te feshedilmiş oluşumlar Kategori:Almanya'daki eski siyasi partiler Kategori:Neo-Nazi organizasyonları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri