Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Alman şarabı

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
[[Dosya:Vineyards_at_the_Rhine_bend.jpg|küçükresim|upright=1.36|"Rüdesheimer Berg" üzerinde Ren Nehri'ne bakan sarp üzüm bağları. Bu üzüm bağları, Rheingau bölgesinin güneybatı kesiminde, nehirdeki bir kıvrımdadır. Bu üzüm bağlarına, biraz Spätburgunder (Pinot noir) ile birlikte Riesling üzüm asmaları dikilir ve Almanya'daki en iyi şaraplardan bazılarını üretir.]] [[Dosya:Ürziger_Würzgarten.jpg|küçükresim|upright=1.36|Ürzig köyüne yakın Moselle boyunca sarp üzüm bağları]] Alman şarabı öncelikle Almanya'nın batısında, Ren nehri ve kolları boyunca üretilir ve en eski bağlar Roma dönemine kadar uzanır. Alman şarabı'nın yaklaşık yüzde 60'ı, kaliteli şarap için 13 bölgenin (Anbaugebiete) 6'sının olduğu Rheinland-Pfalz eyaletinde üretilir. Almanya'da yaklaşık 103,000 hektar (252,000 dönüm veya 1,030 kilometrekare) bağ vardır; bu, İspanya, Fransa veya İtalya'daki bağ yüzeyinin yaklaşık onda biridir. Toplam şarap üretimi genellikle yılda yaklaşık 10 milyon hektolitre'dir ve bu, Almanya'yı dünyadaki en büyük sekizinci şarap üreticisi ülke konumuna getiren 1.3 milyar şişeye karşılık gelir. Beyaz şarap toplam üretimin neredeyse üçte ikisini oluşturur. Bir şarap ülkesi olarak Almanya uluslararası alanda karışık bir ünü vardır; ihracat pazarlarındaki bazı tüketiciler Almanya'yı dünyanın en zarif ve aromatik açıdan saf beyaz şaraplarıyla ilişkilendirirken, diğerleri ülkeyi esas olarak ucuz, kitlesel pazarda Liebfraumilch gibi yarı tatlı şarapların kaynağı olarak görmektedir. Meraklılar arasında, Almanya'nın itibarı öncelikle çok gevrek ve sekten iyi-dengelenmiş, tatlı ve muazzam aromatik konsantrasyona kadar aromatik, meyveli ve zarif beyaz şaraplar için kullanılan Riesling üzüm çeşidinden üretilen şaraplara dayanır. Esasen beyaz şarap ülkesi olmakla birlikte, kırmızı şarap üretimi 1990'larda ve 2000'lerin başında, esas olarak iç talep tarafından körüklendi ve koyu kabuklu üzüm çeşitlerinin yetiştirilmesine ayrılan Alman üzüm bağlarının oranı şimdi toplam yüzeyin üçte birinin biraz üzerinde sabitlendi. Kırmızı şaraplar için, Pinot noir'in yerel adı olan Spätburgunder önde gelir. Dış bağlantılar German Wine Manual by German Wine Institute German Wine Institute Kaynakça Kategori:Alman mutfağı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri