Amasya'da Kiraz Hasadı:
"Şehzadeler şehri" Amasya'da kiraz hasadı başladı ve bu yıl 50 bin ton rekolte beklentisiyle verimli bir başlangıç yapıldı. Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Almanya, Rusya ve Irak gibi ülkelere ihracat yapılan coğrafya işaretli "Amasya kirazı"nın hasadında üreticilere bereketli kazançlar diledi.
Vali Doruk, "İyi elmanın olduğu yerde iyi kiraz da olur. Amasya'nın elmasının yanında artık Amasya kirazı da var" dedi.
Kiraz üretiminde dünya üçüncüsü olan Türkiye'de Amasya, önemli bir rol oynuyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin ve Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci de uzun yıllardır kiraz üreten Ali Pehlivan'ın bahçesindeki hasada katıldı.
Amasya kirazı, 200-1300 metre rakımlı alanlarda yetiştiriliyor ve hasat süresi mayıs ortasından temmuz sonlarına kadar devam ediyor. Bu yıl, bir önceki yıla göre %39 artışla 50 bin ton rekolte bekleniyor.