Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Amerikan peyniri

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|upright=1.13|Sarılmış işlenmiş peynir dilimi. [[Dosya:Cheeseburger.jpg|küçükresim|upright=1|Bir çizburger - Kuzey Amerika'da popüler bir yemek - Amerikan peyniri ile tepesinde gösterilir.]] Amerikan peyniri, bir çeşit işlenmiş peynirdir. Portakal, sarı veya beyaz renkli olabilir, lezzet bakımından hafif ve tuzlu, orta sertlikte bir kıvamdadır ve çok düşük bir erime noktasına sahiptir. 1910'larda ortaya çıkmıştır ve birçok Amerikan yemeklerinde ortak bir malzemedir. En esas hamburger, çizburger, Big Mac, Big King, McChicken gibi fast-food yemeklerinde sıkça kullanılır. Amerikalılar 2018'de yaklaşık 2,77 milyar dolarlık Amerikan peyniri satın aldı, ancak popülaritesi düşüyor ve Bloomberg News'e göre satışların 2018'de% 1,6 oranında düşeceği tahmin ediliyor. İngiliz sömürgecileri, Kuzey Amerika'ya vardıklarında kısa sürede çedar peyniri hazırladı. 1790'da Amerikan yapımı çedarlar İngiltere'ye geri ihraç edildi. Komple Peynir Kitabı'nın yazarı Robert Carlton Brown'a göre, “İngilizler takliti Yankee veya Amerikan Cheddar olarak adlandırdı". 1911'de işlenmiş peynir için yeni bir yöntem geliştirdikten sonra, James L. Kraft, 1910'ların sonlarında pazarlamaya başladı ve "Amerikan peyniri" terimi, geleneksel ancak daha pahalı çedarlar yerine hızlıca işlenmiş çeşidi ifade etmeye başladı. Farklı Amerikan peyniri çeşitlerinin tadı ve dokusu üreticiye göre değişmektedir. Sarı Amerikan peyniri, sarı cheddar veya colby gibi peynirlerle, baharatlı ve annatto ile renklendirilmiş, beyaz Amerikan peyniri, beyaz cheddar veya Monterey jakı gibi, annatto içermeyen peynirlerle yapılır. Tek tek sarılı dilimler, yalnızca sarma ortamı arasında katılaşan işlenmiş peynirden oluşturulur; bu dilimler tipik olarak en az geleneksel peynirdir. Amerikan peyniri blokları geleneksel peynire daha benzerdir ve şarküteri tezgahlarında veya ayrı ayrı sarılmamış dilimler halinde küçük bloklarda sipariş edilir. Eski form olarak, bazı insanlar bunu "klasik" veya "geleneksel" Amerikan peyniri olarak adlandırır. Kaynakça Kategori:Amerikan peynirleri Kategori:İşlenmiş peynir
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri