[[Dosya:Fuliji roast chicken (20150815131713).JPG|sağ|küçükresim|"Fuliji ızgara pilici" ]] Anhui mutfağı ya da Çin'de daha yaygın kullanımda olan kısa ismi ile Hui mutfağı , Çin'in Anhui Eyaleti'nin bölgesel mutfağıdır. Çin'in "Sekiz Büyük Mutfağı" (八大菜系, Bā Dà Cài Xì)'ndan birini oluşturur. Bu mutfağın temeli, günümüz Anhui'in güneyindeki tarihî Huizhou bölgesinden kaynaklanır. Hui mutfağı, ağırlıklı olarak çeşitli yabani otların kullanımı için bilinir. Braising ve tencerede suyun içinde pişirme, Hui mutfağında sık rastlanan yemek pişirme yöntemleridir; diğer Çin mutfaklarına kıyasla yağda kızartma ve stir frying gibi yöntemler nispeten az sıklıkla rastlanır. Yemek pişirme sürecinde Hui mutfağında önemsenen unsurlar yağın miktarı, yemeğin rengi ve yemek pişirme sürecindeki sıcaklık. Ayrıca bakınız Kaynakça Kategori:Anhui'de kültür