Antalya Yörük mutfağını dünyaya açtı: Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen Yörük Kahvaltı Etkinliği Vali Hulusi Şahin'in katılımıyla gerçekleşti. Vali Şahin, "Antalya'nın mutfak kültürü, Türk turizmine ve ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak" dedi. Antalya Olgunlaşma Enstitüsünde gerçekleşen Yörük Kahvaltı Etkinliğine; Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, Kırgızistan Başkonsolosu Rustam Koshonov, Almanya Konsolosu Wolfgang Wessel, Rusya Konsolosu Elena Karaseva, Ukrayna Konsolosu Oleksandr Voronin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, AGYİD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özen ve çok sayıda gıda sektörü işletmecisi katıldı. Türk Mutfağı Haftası'na büyük ilgi Çumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden hazırlanan "Türk Mutfağı Haftası" etkinliğinde Yörük kültürünün Antalya mutfağına yansıyan lezzetleri tanıtıldı.