Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arancini

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Arancini, doldurulmuş, ekmek kırıntılarıyla kaplanmış ve derin yağda kızartılmış ve Sicilya mutfağının temel öğelerinden biri olan İtalyan pirinç toplarıdır. Levanten mutfağı kıbbeh'deki Arap yemeğine benzer. En çok kullanılan dolgular şunlardır: ragù ile doldurulmuş "al ragù" veya "al sugo", (et veya kıyma, domates sosu ve baharatlarla düşük sıcaklıkta yavaş pişirilir), mozzarella veya caciocavallo peyniri ve genellikle bezelyeler ve jambon ve mozzarella veya beşamelle doldurulmuş al burro veya ô burru. Dolgular ve şekil bakımından farklı olan pek çok bölgesel çeşidi vardır. Doğu Sicilya'da yapılan Arancini al ragùnun Etna Yanardağı'ndan esinlenilmiş konik bir şekli vardır. Etimoloji Arancini, Sicilyaca ('portakal')'ın çoğulunun küçültmesinden türemiştir. Arancini, şekil ve renginden dolayı pişirildikten sonra portakalı andırır. Malzemeleri ve çeşitleri [[Dosya:Arancini_messinesi.JPG|küçükresim|upright=1.02|Messina'da fotoğraflanan konik şekilli arancini]] Sicilya kafelerinde satılan en yaygın arancini türü arancini cû sucu (İtalyanca: arancini al ragù), genelde domates sosunda et, pirinç, ve mozzarella veya diğer peynirlerden oluşur. Birçok kafede ayrıca arancini cû burru (tereyağı veya beşamel soslu arancini al burro) veya arancini chî funci (mantarlı arancini ai funghi, arancini câ fastuca (Antep fıstıklı arancini al pistacchio) veya arancini â norma (patlıcanlı arancini alla norma) gibi özel spesiyaliteleri de sunulur. Roma mutfağında supplì'ler benzerdir ancak farklı hazırlama yöntemleri ve doldurma dağılımıyla genellikle peynirle doldurulur. Napoli'de pirinç toplarına pall'e riso denir. Güneydoğu Teksas'ın İtalyan diaspora menşeli tarifindeyse arancini acı biberli dolguyla doldurulur. Dış bağlantılar Arancino recipe at BBC Food Kaynakça Kategori:İtalya'da sokak yemekleri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri