Arap kahvesi, Coffea Arabica çekirdeklerinden demlenmiş bir kahvedir. Orta Doğu'daki çoğu Arap ülkesi, kahve demlemek ve hazırlamak için farklı yöntemler geliştirmiştir. Kakule sıklıkla eklenen bir baharattır, ancak alternatif olarak sade veya şekerli olarak da servis edilebilir. İçicinin tercihine bağlı olarak kahveyi demlemek için birkaç farklı yöntemler bulunmaktadır. Bazı yöntemler kahveyi açık tutarken diğerleri koyulaştırabilir. Arap kahvesi acıdır ve genellikle şeker eklenmez. Genellikle fincan olarak bilinen dekoratif bir desenle süslenmiş küçük bir kapta servis edilir. Kültürel olarak, Arap kahvesi aile toplantıları sırasında veya misafir kabul edilirken servis edilir. Arap kahvesi, Orta Doğu ve Arap kültürü ve geleneğine kök salmıştır ve Orta Doğu'da demlenen en popüler kahve türüdür. Orta Doğu'da ortaya çıkmış olup Yemen'de başladı ve sonunda Mekke'ye (Hicaz), Mısır'a, Levant'a ve daha sonra 16. yüzyılın ortalarında Türkiye'ye ve oradan da Avrupa'ya giderek kahve sonunda popüler hale geldi. Arap kahvesi, UNESCO tarafından onaylanan Arap devletlerinin somut olmayan kültürel mirasıdır. Ayrıca bakınız Arap çayı Arap mutfağı Türk kahvesi Kaynakça Konuyla ilgili yayınlar Kategori:Arap mutfağındaki içecekler Kategori:Arap kültürü Kategori:Suudi Arabistan mutfağı Kategori:Yemen mutfağı Kategori:Umman mutfağı Kategori:Levant mutfağı Kategori:Filistin mutfağı Kategori:Lübnan mutfağı Kategori:Suriye mutfağı Kategori:Ürdün mutfağı Kategori:Irak mutfağı Kategori:Bahreyn mutfağı Kategori:Katar mutfağı Kategori:Kahve yapımı Kategori:Arap icatları