Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arjinin

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Arginin (Arg, R) bir α-aminoasittir. L-arginin, doğada bulunan proteinlerin yapısını oluşturan 20 aminoasitten biridir. Memeli hayvanlarda, arjinin temel aminoasitlerden biri olarak kabul edilmektedir. Organizmanın gelişim safhasına ve sağlık durumuna göre dışarıdan beslenme yoluyla temin edilmesi kaçınılmaz olabilmektedir. Diğer birçok amino asitte olduğu gibi bu amino asidinde hem L- hem de D- isomeri vardır. Aber aktiv olan diğer bir deyişle doğada var olan isomeri - Arjinin’dir. Bu yazıda ya da bilimsel makalelerde Arjinin - ya da olarak hiçbir ön ek almayarak sadece Arjinin diye bahsedilmişse, burada bahsi geçen -Arjinin’dir. Tarihi küçükresim|sol|-Arjinin ilk olarak 1895 yılında boynuzdan elde edilmiştir Tarihte ilk defa -Arjinin boynuzun hidrolizik parçalanması sonucunda elde edilmiştir. Yapısı Arginin bazik özellik taşıyan aminoasitlerden biridir. Uzun yan zinciri hidrofobik özellik taşımasına rağmen bu yan zincirin ucunda bir guanidyum grubu bulunmaktadır. pK değeri 12.48 olan bauabaminm grubu bazik, nötr ve hatta hafif asidik ortamlarda dahi pozitif yük taşımaktadır. Çift bağ elektronları ve nitrojenlerdeki yalnız elektron çiftleri arasındaki konjugasyon nedeniyle pozitif yük delokalize olabilmektedir. Guanidyum grubu ayrıca birden fazla hidrojen bağı da yapabilir. Sentezinde Yer Aldığı Bileşikler Kreatin,ornitin,putresin,nitrik oksit(NO),üre,protamin,histon Metabolik Bozukluklar Hiperornitemi Tip 1 Transaminaz eksikliği ve ornitin birikimi ile tanınır.Girat atrofi görülür.Bu hastaların diyetinden arginin çıkarılır. Hiperornitemi-hiperammonyemi Ornitinin mitokondrisel taşınım bozukluğuna bağlı olarak üre sentezi bozukluğudur. Kaynakça Kategori:Bazik aminoasitler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri