Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Armand Guillaumin

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Armand Guillaumin (16 Şubat 1841 - 26 Haziran 1927), Fransız izlenimci ressam ve taşbaskıcı. Hayatı Paris'te Jean-Baptiste Armand Guillaumin' adı ile doğan ressamın ailesi 1844 yılında Moulins'e yerleşti. Guillaumin, 1856 yılında Ecole Municipale'de heykeltıraş olan Caillouet'dn çizim dersleri almak için Paris'e geri döndü. Akşam desen kurslarına katılırken bir yandan da amcasının iç çamaşırı dükkânında çalıştı. 1860'ta Monmartre'a taşınan ressam Fransız devlet demiryollarında da çalışmaya başladı. 1861 yılında Académie Suisse'e girdi. Bu akademide uzun yıllar dostluğunu sürdüreceği Paul Cézanne, Camille Pissarro ve Francisco Oller ile tanıştı. İlk iki ressamın düzeyine ulaşamamış olsa da onların üzerindeki etkileri Cezanne ve Pissarro'nun eserlerinde görülebilir. Cézanne ilk oymabaskı denemesini Guillamin'in Seine Nehri tekneleri resmini temel alarak yapmıştır. Guillaumin 1863 yılında Salon des Refusés'de eserlerini sergiledi ve sonradan eserlerinin bazılarını satan Theo van Gogh'un kardeşi Vincent van Gogh ile arkadaş oldu. 1868 yılında demiryollarındaki işinden ayrılarak sadece resim üzerine çalışmaya başladı. Ivry, Charenton, La Rapèe gibi şehirlere seyahat ederek, oralarda resim yaptı. 1872'de arkadaşı Pissarro'yu sık sık Pontoise'da ziyaret etti. 1874 yılında açılan ilk izlenimciler sergisine üç resmiyle katıldı. Bu tablolar arasında Ivry'de Gün Batımı da vardı. Ressam 1877, 1880, 1881, 1882 ve 1886'da izlenimciler tarafından düzenlenen sergilerde de yer aldı. 1877'de Gauguin, 1883'te ise Signac ve Seurat ile tanışan 1882'de itibaren 15 yıl boyunca resim yapmak üzere düzenli olarak gideceği Damiette'i ilk kez ziyaret etti. 1891 yılında borsadan yüz bin frank kazandı. Bu para sayesinde sık sık seyahat etme fırsatı buldu. 1892'de Saint-Palaise'ye gitti. Bu şehirde Sait-Palais, Gironde'un Ağzı ve Saint-Palais'deki Kumsal Yolu gibi pek çok tablo yaptı. Ressamın gördüğü şehirler arasında Crozant, Agay, Auvergne, Orne, Loing, Eure, Rouen, La Trayas yer alır. Sanatçı ayrıca bir süre Hollanda'da da kaldı. Yoğun renkleri ile dikkati çeken ressamın eserleri dünyanın önemli müzelerinde sergilenmektedir. Özellikle Paris, Creuse departmanı ve Fransa'nın Provence-Alpes-Côte d'Azur bölgesinin Akdeniz kıyısında bulunan Les Adrets-de-l'Estérel yakınlarını tasvir eden manzara resimleri ile tanınır. Tarzı ve kompozisyonları izlenimciliğin tüm özelliklerini taşıyan ressam canlı renk kullanımıyla dikkat çekmiştir. Armand Guillaumin 1927 yılında Paris'in hemen güneyinde Orly'de öldü. Galeri Kaynakça Dış bağlantılar Armand Guillaumin'in bir biyografisi. www.armandguillaumin.org Armand Guillaumin'in 260 eseri Kategori:1841 doğumlular Kategori:1927 yılında ölenler Kategori:19. yüzyıl Fransız ressamları Kategori:20. yüzyıl Fransız ressamları Kategori:Paris doğumlu sanatçılar Kategori:Fransız izlenimci ressamlar Kategori:Fransız grafikerler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri