Arnavut ciğeri, geleneksel olarak soğan ve maydanoz ile servis edilen, acı biber ve baharatlanmış yağda kızartılmış kuzu veya dana karaciğer küplerinden yapılmış bir Türk yemeğidir. Tarihi Arnavut ciğerinin kökeni, on beşinci yüzyılda Rumeli'deki savaşlarla beraber İstanbul bölgesine göç eden Arnavutlara dayanmaktadır. Balkanlardan Anadolu'ya göç eden insanlar kültürlerini de Anadolu'ya getirdiler. Seyyar karaciğer satıcılığı Arnavutların İstanbul'a getirdiği geleneklerden biridir. Osmanlılı gezgin Evliya Çelebi 17. yüzyılın sonlarında Arnavutları, Ohri, Korçë ve Hurupişte'den (modern Argos Orestiko) İstanbul'a gelmiş, kuzuların karaciğer, kalp ve böbreklerini satan kasaplar olarak tanımlanmıştır. Arnavut ciğeri, diğer ülkelerin yemek kültürlerini asimile eden Osmanlı döneminde Türk mutfağının bir parçası olmuştur. Ayrıca bakınız Kokoreç Osmanlı mutfağı Türk mutfağı Arnavut mutfağı Türkiye'deki Arnavutlar Türk mutfağı Kaynakça Kategoriana eti yemekleri Kategori:Kuzu yemekleri Kategori:Türk mutfağındaki et yemekleri Kategori:Osmanlı mutfağındaki et yemekleri