Arroz negro ("siyah pirinç"), koyu renginin siyah fasulye suyundan geldiği, pirinçle yapılan bir Meksika yemeğidir. Siyah et suyu, siyah fasulyenin yeterli suda soğan ve tereyağı ile pişirilmesiyle yapılır. Pirinç, sarımsakla kızartılır, ardından fasulye suyu, epazot, serrano biber ve tuz eklenir. Pirinç yumuşayana kadar kaynatılır. Bu video arroz negronun pişirilmesi, gereken tüm malzemeleri ve hazırlanışını içerir. Endonezya siyah pirinci, Filipin balatinaw pirinci ve Tay yasemin siyah pirinci gibi daha fazla siyah pirinç türü vardır, tek fark bunların doğal renge sahip olması ve arroz negronun bu rengi siyah fasulye suyundan almasıdır. Kökeni Geleneksel tarif, Oaxaca ve Campeche gibi güney bölgelerinden geliyor. Ve tabii ki her aile onu farklı bir şekilde hazırlar ama arroz negro için temel malzemeler pirinç, siyah fasulye suyu, soğan, epazot, serrano, biber ve tuzdur. Benzer yemekler Arroz negro ile benzer daha birçok yemek vardır. Bunlardan bazıları risotto nero (Venetya, İtalya), siyah pirinç ve karidesli ahtapot ve diğerleri. Ayrıca bakınız Meksika yemekleri listesi Kaynakça Dış bağlantılar https://www.youtube.com/watch?v=T2KvZ_wJmwg Peña Vásquez, Cuauhtémoc. (2010). ¡Mucho gusto! Gastronomía y turismo cultural en el Istmo de Tehuantepec. Educal. . Del Castillo, María. (1966). Cocina mexicana. Ed. Olimpo. Kategori:Meksika mutfağındaki pirinç yemekleri Kategori:Meksika mutfağındaki sebze yemekleri Kategori:Meksika mutfağındaki geleneksel yemekler