Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ashutosh Kotwal

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Ashutosh Vijay Kotwal (d. 20 Aralık 1965), Hint kökenli Amerikalı bir parçacık fizikçisidir. Duke Üniversitesi'nde Fritz London Fizik Profesörüdür ve W bozonları ve Higgs bozonu ile ilgili parçacık fiziği araştırmaları yürütür ve yeni parçacıklar ve kuvvetler araştırmaları yapmaktadır. Erken dönem hayatı Kotwal Mumbai, Hindistan'da doğdu ve Kalküta, Lucknow, Yeni Delhi ve Mumbai'de okullara gitti. Daha sonra 1983'te Pennsylvania Üniversitesi'nde tam burslu olarak okumaya başladı ve Summa cum Laude'den Moore School'dan Elektrik Mühendisliği ve 1988'de Wharton School'dan finans dalında Ekonomi dalında çift derece ile mezun oldu. Doktorasını 1995 yılında Harvard Üniversitesi'nden Fizik alanında aldı. Kariyeri Columbia Üniversitesi'nde doktora sonrası araştırma yürüttükten sonra, Kotwal 1999'da Duke Üniversitesi'ne profesör olarak katıldı, burada şu anda Fritz London Seçkin Fizik Profesörü ve Üniversitede Parçacık Fiziği Direktörü olarak görev yaptı. Ek olarak, Kotwal, parçacığın varlığını kanıtlamak amacıyla Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'ndaki [[ATLAS deneyinin bir parçası olarak bir Higgs bozonu arama ekibinden sorumluydu. Kotwal, 2012 yılında Higgs bozonunun keşfini açıklayan CERN ekibinin bir parçasıydı. Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nda (LHC) ve Chicago'daki Fermilab'da deneyler yapmaktadır. Araştırmasına ek olarak, Kotwal şu anda ABD fizikçilerini LHC'den 7 kat daha yüksek enerjiye sahip yeni bir çarpıştırıcı inşa etme çabasında koordine etmekte ve bu çabada Çinli ve Avrupalı gruplar ile işbirliği yapmaktadır. Araştırmaları Kotwal, Fermilab'daki CDF ve D0 deneylerinden elde edilen verileri kullanarak Higgs bozonuna bağlı W bozonunun kütlesini ölçmede dünyaya öncülük etmektedir. 2012'de, kütlesini %0,02'lik bir doğrulukla daha sonra, 2012'de keşfedilmeden önce Higgs bozonunun kütlesini tahmin etmesine izin veren dünyanın en hassas ölçümüdür. 2022'de kütlesini %0,01 doğrulukla ölçmek için 4 milyon W bozon olayını analiz etti. Bu ölçüm, önceki tüm ölçümlerin toplamından daha hassastır. Parçacık fiziğinin Standart Modelinden beklenen değerle önemli bir gerilim içindedir ve doğada yeni fizik ilkelerinin varlığını ima edebilir. Ödülleri Kotwal, Higgs bozonunun kütlesinin çıkarılmasına yardımcı olan yüksek hassasiyetli ölçümler yaptığı için 2008'de Amerikan Fizik Derneği Üyesi ve 2012'de Amerikan Bilimi Geliştirme Derneği Üyesi seçildi. Kotwal, ABD Enerji Bakanlığı tarafından Üstün Genç Araştırmacı Ödülü ve Alfred P. Sloan Vakfı Bursu'nun sahibidir. Duke Üniversitesi'nden Dekan'ın Liderlik Ödülü'nü almıştır ve Hindistan'daki Maharashtra Bilimler Akademisi'nin bir üyesidir. Kaynakça Dış bağlantılar Duke Fizik Profili Kategori:Amerikan Fizik Topluluğu üyeleri Kategori:Bilimsel Gelişme için Amerikan Birliği derneği üyeleri Kategori:CERN kişileri Kategori:Harvard Üniversitesinde öğrenim görenler Kategori:Duke Üniversitesi öğretim üyeleri Kategori:Parçacık fizikçileri Kategori:21. yüzyıl Amerikalı fizikçileri Kategori:Yaşayan insanlar Kategori:1965 doğumlular
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri