Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Babagannuş

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|Babagannuş Babagannuş veya Abugannuş Levant mutfağına özgü soğuk meze. İçeriği Patlıcan Biber Domates Maydanoz Zeytinyağı Nar ekşisi Sarımsak Hazırlanışı Patlıcanlar, domatesler ve biberler kömür ateşinde közlenip iyice piştikten sonra kabukları soyulur. Havan eliyle ezilerek püre haline getirilir ve iyice karıştırılır. Sarımsaklar dövülerek püreye katılır. Nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz karıştırılarak soğuk servis yapılır. Çeşitleri Ürdün, Suriye, Filistin ve Lübnan'da, baba ghanoush ince doğranmış soğan, domates ve diğer sebze ile harmanlanmış patlıcan yapılır. Mutabbal olarak Levant bilinen Mısırlı versiyonu, tahin, sarımsak, tuz ve limon suyu ile harmanlanmış, kavrulmuş yapılmış soyulmuş ve patlıcan püresi. Çörek otu ve biber tozu ilave edilebilir. Normalde zeytinyağı ve nar konsantresi bir sos ile servis edilir. Geleneksel yöntemde, patlıcan cilt hemen hemen yanmış görünür ve patlıcan, bu çökme başlayana kadar (patlıcan boyutuna bağlı olarak) yaklaşık 30 ila 90 dakika boyunca bir fırın içinde, ilk kavrulur. Yumuşatılmış eti sıkılmış, scooped veya aşırı su çıkarmak tuzlu ve daha sonra tahin ile ezilmiş mesafesindedir. Tarifin pek çok türevleri, özellikle de baharat vardır. Baharatlar sarımsak, limon suyu, zemin kimyon, tuz, nane, maydanoz ve sayılabilir. Bir tabak veya kase servis zaman, zeytinyağı dense üst. [4] [sayfa belirtilmeli] Bu geleneksel Bu yemeğin çeşitli Türkiye'de yaygın olarak Patlican salatası ("patlıcan salatası") olarak bilinir. [5] Genellikle püresi patlıcan ile yapılan, kesilen patlıcan ile çeşitleri Özellikle Antakya, Türkiye'nin güneyinde bulunan olmasına rağmen.Türkçe konuşulan Antakya kesiminde Babagannuş olarak, Arapça konuşan popülasyonlarının bölgelerde de abugannuş veya abugannuc olarak bilinir. İsrail'de, salat ḥatzilim denilen geleneksel versiyonu ızgara ve püresi patlıcan, tahin, zeytinyağı, limon, sarımsak ve maydanoz ile yapılır. Salat ḥatzilim b'mayonnaise denilen yerine tahin mayonez ile yapılmış bir varyasyon, aynı zamanda yaygın olarak kullanılabilir. [6] İsrailliler geleneksel ("toprak, yerli" Arapça) Baladi olarak bilinen "vahşi" patlıcan kullanın. Türkiye'de Yörelere Göre Çeşitleri Diyarbakır Babaganuç Diyarbakır Babaganuç; patlıcanın mangalda közlendikten sonra soyularak tokmakla dövülmesi, yeşilbiber, sarımsak, tereyağı ve yumurta ile pişirilmesiyle hazırlanır. Diyarbakır Babaganuç 09.12.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Kaynakça Dış bağlantılar https://en.wikipedia.org/wiki/Baba_ghanoush Kategori:Türk mutfağındaki mezeler Kategori:Hatay mutfağı Kategori:Arap mutfağı Kategori:Aperitifler Kategori:Patlıcan yemekleri Kategori:Mısır mutfağı Kategori:Irak mutfağı Kategori:İsrail mutfağı Kategori:Levant mutfağı Kategori:Filistin mutfağı Kategori:Vegan mutfağı Kategori:Sebze yemekleri Kategori:Ürdün mutfağı Kategori:Suriye mutfağı Kategori:Lübnan mutfağı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri