Baekseolgi veya beyaz pirinç keki , pirinç unundan yapılan Kore'ye özgü bir çeşit tteok yani pirinç kekidir. Buharda hazırlanan baekseolgi, bu nedenle aynı zamanda bir sirutteoktur. Anavatanı Kore Yarımadası olan baeksolgi, diğer tteok çeşitleriyle beraber Kore yemek kültüründe önemli bir yer tutar. Baekseolginin temel malzemeleri pirinç unu, tuz ve şekerdir. Kore'de bazı bölgelerde yeni doğan bebeğin sağlıklı ve huzurlu bir yaşam geçirmesi için doğumun 100. gününde 100 kişiye baeksolgi dağıtılması gerektiği inancı varken bazı yörelerde de baekseolginin özel günlerde sadece aile üyelerine dağıtılması, aile dostlarıyla veya komşularla paylaşılmaması gerektiği inancı mevcuttur. Bebeğin doğumunun saei-rye yani üçüncü haftasında da baekseolgi hazırlanması yaygındır. İsim Baegseol (백설), Korece'de "kar beyazı" anlamına gelirken baekseolgi (백설기), "kar beyazı pirinç keki" anlamına gelir. Baekseolgi, hazır olduğunda kar beyazı bir hâl aldığı için bu ismi almıştır. Baekseolginin kar beyaz renginin ise saflık, temizlik ve kutsallığı temsil ettiğine inanılır. Kaynakça Kategori:Kore mutfağındaki pirinç yemekleri Kategori:Tteok Kategori:Kekler