Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Baja Med

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|Meksika mutfağının zeytinyağlı Akdeniz mutfağından ve limon otlu Asya mutfağından oluşan füzyon mutfakdır Baja Med, chicharrón ve cotija peyniri gibi Meksika mutfağının zeytinyağlı Akdeniz mutfağından ve limon otlu Asya mutfağından oluşan füzyon mutfakdır. Baja Med yemekleri, Baja California'nın taze ürünlerini ve deniz ürünlerini içermektedir. Malzemeler Mutfakta ülkedeki taze ürünleri kullanılmaktadır. Buna Ensenada limanından midye, istiridye ve karides gibi taze deniz ürünleri ve mavi ton balığı; Ensenada'nın güneyindeki tarlalardan küçük sebzeler, Ensenada'nın hemen kuzeydoğusundaki Guadalupe Vadisi'nin şarapçılık bölgesinden gelen zeytinler, San Ignacio'dan ve San Quintin Vadisi'nden gelen domates ve çilekler de dahildir. Ek bileşenler arasında kırmızı ıstakoz, manta rays, deniz hıyarları ve kum tepelerinde yetişen etli salicornia bulunur . Yemek örnekleri Baja Med yemeklerinin örnekleri şunları içerir: Tempura balık tacosu Kızarmış marlin, yavru çiftlik domatesleri, yeşil soğan ve yöresel peynirlerle yapılan sosla servis edilen derin deniz karidesi Mavi peynir ve nane sosu ile servis edilen pancar carpaccio Meyan kökü ile şişlenmiş ve üzerine guava tozu serpilmiş ördek Risotto'nun tepesinde tuzla marine edilmiş nopalitos (dikenli armut kaktüsü) ve kömürleşmiş ahtapot Siyah köstebek sosunun üzerine bir incir şurubunun içinde yıkanmış, yavaş pişirilmiş kısa kaburga Şefler ve restoranlar Baja Med mutfağı, Ensenada şehrindeki şef Javier Plascencia'nın Tijuana'daki Misión 19 ve Caesar's, Miguel Ángel Guerrero'un La Querencia ve El Taller, Food Garden ve Manzanilla gibi diğer Tijuana restoranları dahil olmak üzere çeşitli restoranlarının bir özelliğidir. Kaliforniya'nın Bonita kentinde, San Diego ile Tijuana arasında yer alan Plascencia's Romesco, Baja Med mutfağına sahiptir. Valle de Guadalupe Ensenada yakınlarındaki Valle de Guadalupe şarap bölgesinde, şef Jaír Tellez'in restoranı Laja, Mexico City'deki restoranları Contramar ve Merotoro gibi restoranlar da Baja Med mutfağıyla ünlüdür. Diego Hernández, William Reed Business Media ("San Pellegrino anketi") tarafından Latin Amerika'nın en iyi 50 restoranından biri olarak değerlendirilen Valle de Guadalupe'deki Corazón de Tierra'ya başkanlık etmektedir. Restoranın şefleriJavier Plascencia, Finca de Altozano ve Drew Deckman, Deckman'ın en el Mogor'dur. Kaynakça Kategori:Meksika mutfağı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri