Bakewell tart İngiliz mutfağından bir tür turtadır. İsmini Derbyshire'da küçük bir kasaba'dan alır. Bakewell tartın iç harcı frangipane ve reçelden yapılır. Yapım Önce yumurtalı tatlı bir turta hamuru hazırlanır ve tart kalıbına yerleştirilir. Üzerine şekerlenmiş limon kabuğu ve çilek, mürdüm veya ahududu reçeli döşenir. Frangipane'ı hazırlamak için şeker ve tereyağ krema kıvamına gelene kadar birlikte çırpılır ve yavaşça yumurta, öğütülmüş badem, ve az miktarda un katılır. İsteğe göre brendi ile tatlandırılabilir. Bu karışım reçelin üzerinde dökülür. Tart hamur parçaları ile süslenebilir. Krem şanti veya muhallebi sosu ile servis edilebilir. Tarih Bakewell tartı, 20. yüzyılda Bakewell pudinginin bir çeşidi olarak geliştirildi. Bakewell tart ve Bakewell pudingi terimleri birbirinin yerine kullanılsa da, her isim belirli bir tatlı tarifini ifade eder. Bakewell tart, Derbyshire'daki Bakewell kasabası ile yakından ilişkilidir. Kaynakça Kategori:İngiliz mutfağındaki tatlılar Kategori:Çay kültürü Kategori:Britanya mutfağındaki turtalar Kategori:Britanya mutfağındaki tatlılar Kategori:İngiliz mutfağı Kategori:Badem tatlıları Kategori:Badem yemekleri Kategorierbyshire Kategori:Tatlı turtalar Kategori:Tart