Bakla tavası bir çeşit bakla yemeğidir. Yörelere Göre Çeşitleri Gaziantep/Antep Bakla Tavası Salçalı Gaziantep / Antep Bakla Tavası Malzemeleri; yağsız kuşbaşı et (dana veya kuzu), bakla, kuru soğan, sarımsak, domates salçası, biber salçası, tereyağı veya sadeyağ ya da zeytinyağı, toz beyaz şeker, tuz, su, karabiber (isteğe bağlı), limonun suyudur (isteğe bağlı). Yoğurtlu Gaziantep / Antep Bakla Tavası Malzemeleri; yağsız kuşbaşı et (dana veya kuzu), taze bakla, kuru soğan, haşlanmış nohut, sarımsak, tereyağı veya sadeyağ ya da zeytinyağ, süzme yoğurt, yumurta veya buğday unu, tuz, su, karabiber (isteğe bağlı), aspir (isteğe bağlı). Gaziantep/Antep Bakla Tavası 08.02.2023 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Ayrıca bakınız Baghali gatogh Kaynakça Kategori:Gaziantep mutfağı Kategori:Türk mutfağındaki et yemekleri Kategori:Türk mutfağındaki sebze yemekleri Kategori:Baklalı yemekler