upright=1.36|küçükresim Bakliyat baklagiller familyasından bir bitkidir. Hububat ve tahıl'dan sonra popüler gıdadır. Yaygın halde kuru tane olarak kullanılır. Baklagiller tarımsal olarak, öncelikle insan tüketimi için, çiftlik hayvanları için yeşil yem, silaj ve yeşil gübre olarak yetiştirilmektedir. İyi bilinen bakliyatlar arasında bakla, at baklası, soya, fasulye, soya fasulyesi, bezelye, nohut, yer fıstığı, mercimek, tirmis, acı bakla, meskit, keçiboynuzu, demirhindi, yonca ve üçgül bulunur. Kaynakça Ayrıca bakınız Bakliyat yemekleri listesi Yer fıstığı alerjisi Kuru fasulye Kategori:Bakliyat Kategori:Meyve morfolojisi Kategori:Temel gıdalar Kategori:Vejetaryen mutfağı Kategori:Sebzeler