upright=1.36|küçükresim Balık konserveleme, balık eti ve diğer balık ürünleri'nin raf ömrünü artırma yöntemidir. En yaygın balık işleme'lerinden biridir. Balıkları konservelemenin eski yöntemleri kurutma, tuzlama, turşulama ve tütsülemeni içeriyordu. Bu tekniklerin tümü bugün hala kullanılmaktadır, ancak daha modern soğutma, donma ve konserve teknikleri büyük önem kazanmıştır. Sardalya, clupeonella ve hamsigiller ringa balığı ailesinin küçük balıklarıdır, genellikle tuzlanır, tütsülenir ve daha sonra yağda muhafaza edilir. Balıklar kontrollü sıcaklık, nem ve rüzgâr hızı koşulları altında kurutulur. Yayğın konserve balıklar Tuzlanmış balık Kurutulmuş balık Kürlenmiş balık Kurutulmuş ve tuzlanmış morina Tütsülenmiş balık Fermente balık Haşlanmış balık Dondurulmuş balık Kaynakça Ayrıca bakınız Tatlısu balığı Gıda kurutma Biyoprezervasyon Tütsülenmiş somon Surströmming Kurutulmuş karides Balık ezmesi Balık unu Balık yağı Balık sosu Kategori:Balık işleme Kategori:Yenilebilen balıklar Kategori:Gıda koruma Kategori:Tütsülenmiş balık