Bayram çöreği, Türk mutfağında yer alan bir çörek türüdür. Yörelere Göre Çeşitleri Gebze Bayram Çöreği Gebze Bayram Çöreği;buğday unu, çavdar unu, maya, su, ekşi hamur, margarin, anason, tuz, beyaz toz şeker, tarçın, karanfil ve damla sakızı kullanılarak üretilir. Gebze Bayram Çöreği 28.05.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Ankara Bayram Çöreği Ankara Bayram Çöreği;un, hamur mayası, çörek otu, sıvı yağ, ılık su, tuz ile hazırlanır. İçine isteğe göre ıspanak, haşlanmış patates, kavrulmuş kıyma, peynir, ısırgan, ceviz içi, rendelenip yağda öldürülmüş turp konulabilir. Kaynakça Kategori:Hamur işleri Kategori:Türk mutfağındaki çörekler Kategori:Kocaeli mutfağı Kategori:Ankara mutfağı