# Bayramda Kırmızı Et Tüketimine Dikkat!
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden gelen haberlere göre, Kurban Bayramı yaklaşırken et tüketimi konusunda uyarı yapıldı. Acil Tıp ve Dahiliye Uzmanı Doktor Tayfun Börta, kırmızı et tüketiminin aşırısının zararlı olabileceği konusunda uyardı.
Börta, kırmızı etin lezzetli olmasının nedeninin yağlı oluşu olduğunu belirterek, kalp damar ve yüksek kolesterol rahatsızlıkları olanların aşırı et tüketiminin sağlık sorunları yaratabileceğini söyledi. Ayrıca, yeni kesilen etlerin sindiriminin zor olduğu ve bu nedenle etlerin dinlendirilmesi gerektiği konusunda da uyarılarda bulundu.
Börta, Kurban Bayramı'nda et tüketiminde dengeye dikkat ederek, "Kurban etleri tüketildikten sonra hazımsızlık yaşamak istemiyorsanız, et tüketiminde aşırıya kaçmayın ve sindirim sisteminizi fazla zorlamayın" önerisinde bulundu.
(Mahir ALAN/ADIYAMAN, DHA)