Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bayramiç Meslek Yüksekokulu

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Bayramiç Meslek Yüksekokulu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne bağlı olarak Bayramiç ilçesinde iki yıllık önlisans öğretimi veren meslek yüksekokulu. Bayramiç Meslek Yüksekokulu'nun misyonu öğrencilerine bahçe ziraatı, pazarlama ve gıda teknoloji alanlarında kariyerlerini başarıyla sürdürebilmeleri için gerekli bilgi, beceri ve güveni kazandırmaktadır. Bayramiç MYO Bahçe Ziraatı, Pazarlama ve Gıda Teknolojisi alanlarında iki yıllık önlisans eğitimi verir. Türkiye çapında liselerden mezun olmuş Öğrenciler Bayramiç MYO'nun mesleki eğitim olanaklarından yararlanmaktadır. Bayramiç MYO'nun misyonuna bağlı olarak kabul edilen hedefler şunlardır: Öğrencileri mesleki ve teknik alanlarda iş dünyasının gerekli kabul ettiği teknik ve pratik becerilerle donatmak; Öğrencilere, profesyonel ve mesleki alanlarında kendilerini geliştirebilmeleri için gerekli bilgiyi ve analitik düşünceyi kazandırmak; Teknik Programlar Bölüm Başkanlığı Bahçe Ziraatı Programı Bahçe Ziraatı Programında iki yıllık önlisans eğitimi verilmektedir. Bu program çerçevesinde öğrencilere, meyvecilik, bağcılık, sebzecilik, mantar yetiştiriciliği ve süs bitkileri yetiştiriciliği alanlarında genelde Türkiye'de özelde de bölgede tarımı yapılan bitkilerin yetiştirme, çoğaltma, hasat ve depolama teknikleri konularında teorik ve pratik bilgi ve beceriler kazandırılmaktadır. İki yıllık eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler Tekniker unvanı alarak mezun olurlar. Mezunlar, bu konularda kamu ve özel sektörde tekniker olarak görev yapabilecekleri gibi işletmecilik de yapabilirler. Akademik Kadrosu = Prof. Dr. Hamit Altay Yrd. Doç. Dr. Orhan Yüksel Öğr. Gör. Burcu Begüm Kenanoğlu Gıda Teknolojisi Programı Gıda Teknolojisi Programı'nda iki yıllık önlisans eğitimi verilir. Gıda endüstrisinde farklı niteliklerde hammaddeleri işleyen çeşitli sektörlerin (süt ve süt ürünleri, alkollü içkiler, bitkisel ve hayvansal yağ ürünleri, et ve et ürünleri vb.) uyguladıkları prosesler ile bu işlemler sırasında hammadde ve üründe meydana gelebilecek değişimlerin önlenmesi, gıda maddesinin standartlara uygunluğunun tespiti sektörde çalışan elemanların sorumluluk alanıdır. Ayrıca, gıda teknikerleri gıda bozulmaları, gıda muhafaza yöntemleri, gıdayı meydana getiren bileşenler ve gıda kontrolü hakkında da bilgi sahibi olurlar. Programın amacı, gıda bilim ve teknolojisi konusunda eğitim vererek gıda sektöründe ara eleman ihtiyacını karşılayacak kalifiye elamanları yetiştirmektir. Gıda Teknolojisi Programından mezun olan öğrenciler Gıda Teknikeri unvanı alırlar. Teorik bilginin laboratuvar ortamında etkileşimli ve uygulamalı olarak desteklenmesiyle eğitimin düzeyi sürekli en üst seviyede tutulmaktadır. Ayrıca öğrencilerin mezun olabilmeleri için kabul edilen iş yerinde 30 günlük staj yapmaları zorunludur. 2005 yılında Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında seçilen 4 öğrenci İspanya'da 13 haftalık Görev Başı Eğitimi almıştır. Eğitimin kalitesinin arttırılması için sektörün ihtiyacı olan Gıda Teknikeri standartları sürekli güncellenmekte, buna bağlı olarak program geliştirme, güncellenmiş araştırma ve uygulama biçimlerinin programa kazandırılma çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir. Akademik Kadrosu = Yrd. Doç. Dr. Zerrin Yüksel Yrd. Doç. Dr. Başar Uymaz Öğr. Gör. Dr. Nazan Çevik Öğr. Gör. Mustafa Öğütçü İktisadi ve İdari Programlar Bölüm Başkanlığı Pazarlama Programı İş hayatında işletmelerde pazarlama biriminin sevk ve idaresinde, yöneticilere yardımcı olacak veya kendi adına iş yeri açıp çalıştırabilecek, ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan iki yıllık bir yüksek öğretim programıdır. Satış Yönetimi, Reklamcılık olarak iki dala ayrılır. Satış Yönetimi Dalı, kendi adına veya işyerine bağlı olarak işletmenin satış faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla müşterilerle yüz yüze görüşerek müşterilerin ihtiyaçlarını belirleyip bu ihtiyaçlarını karşılamak için istediği tatmin vasıtasını sunan, onların sorunlarına yardımcı olmak amacıyla satış yönetiminde çalışacak nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlayan daldır. Reklamcılık, kendi adına veya bir işyerine bağlı olarak işletme ile müşteriler arasında ilişkiyi farklı araçlarda olumlu yönde geliştirilen, ürün fikir ve kişileri hakkında kamuya olumlu biçimde tanıtmak için yapılacak tüm faaliyetlerde görev alabilecek nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlayan daldır. Bu dallara bağlı olarak Pazarlama programından mezun olan öğrenciler, Meslek Elemanı, Satış Yönetimi Meslek Elemanı ve Reklamcılık Elemanı olarak mezun olurlar. Akademik Kadrosu = Öğr. Gör. Nevriye Ayaz Öğr. Gör. İbrahim Koç Öğr. Gör. Sinem Polat Dış bağlantılar ÇOMÜ Bayramiç Meslek Yüksekokulu İnternet sayfası. Kategori:Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin Meslek Yüksekokulları Kategori:Bayramiç
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri