Bokkeum, Korece "bokkda" fiilinden türetilen bir pişirme yöntemidir. (ko:볶다) Aynı zamanda, "Yemeği pişirmek veya ateşte kızartmak, az miktarda sıvı içeren malzemeler ile yiyecek hazırlama işi" anlamına gelir. Bu yemeklerin, kuru ve ıslak çeşitleri vardır. Çeşitleri Kuru Myeolchi-bokkeum (멸치 볶음) - Kızarmış hamsi. Ojingeo-Chae bokkeum (Ko:오징어 채 볶음, ojingeo - chae - gochujang) "bazlı sos" olarak isimlendirilen, kıyılmış-kurutulmuş kalamarla yapılan kızarmış bir bokkeum yemeğidir. Duck ttongjip (닭똥집) - Kızarmış tavuk. Japchae (잡채) - Kızarmış erişte. Gamja-Chae bokkeum (감자채 볶음) - Kızarmış kıyılmış patates. Bokkeum - Bap (볶음밥) kızarmış pilavdır, pişirilmiş pilavın diğer malzemelerle yağda karıştırılarak kızartılmasıyla yapılan bir Kore yemeğidir. Islak Jeyuk-bokkeum (제육 볶음) - domuz kızartması. Nakji - bokkeum (낙지 볶음) veya tavada kızartılmış ahtapot, Kore'de nispeten yeni ve kökenleri sadece iki yüzyıl öncesine dayandığı tahmin edilen gözde bir yemektir. Dak-galbi (닭 갈비) - Kızarmış tavuk. Tteokbokki (떡볶이) - Kızarmış pirinç kekleri. Kimchi bokkeum (김치 볶음) ek malzemeler ile karıştırılarak hazırlanır. Kızartılmış kimchi, genellikle Jeyook bokkeum'a benzer olarak domuz eti ile sunulur. Zongo-bokkeum (-송이 볶음) - Tavada kızartılmış mantar. Diğerleri Acılı Tavuk Lezzetinde Ramen - bokkeum - myeon (ko: 불닭 볶음 면) tam olarak ateşte tavuk karışımı, kızarmış erişte. Samyang tarafından üretilen bir ramyeon markasıdır. Alkollü içecekler: Ttongjip - bokkeum (ko:닭똥집 볶음) adı da verilebilir çünkü bokkeum tavada kızartılmış yemek Dak - ttongjip (닭똥집) yerel bir terimdir. Kimchi - bokkeum - bap (김치 볶음밥) veya bokkeum - bap, kızarmış pilavdır, Kore'de popüler bir yemektir. Dak - bokkeum - tang (닭 볶음탕, - 湯) Dak - dori - tang (닭 도리탕) kızarmış baharatlı tavuk, sebzeli tavuk parçalarının kaynatılmasıyla yapılan, geleneğe özgü bir Kore yemeğidir. Sundae - bokkeum (순대 볶음) bir bokkeum karışımı - sundae, sebzeler ve gochujang ile yapılan kızartma anlamına gelir. Bu çeşitler, Güney Kore sokak yemeği şeklinde ve dangmyeon eriştesi ve domuz eti ile karıştırılmış sebzelerin doldurularak hazırlanmasını da içerir. Gaksichwi (각시 취), saussurea en çok yenen çeşitlerdir. (Chwinamul - bokkeum stir, "Kızarmış chamchwi - Gomchwi ") Jukkumi - bokkeum stir "kızarmış Jukkumi" - Güney Kore'de satılan şişte ızgara deniz ürünleridir Galeri Kategori:Kore mutfağı Kategori:Kızartılmış yemekler Kategori:Asya mutfağı Kategori:Kore kültürü