Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bugak

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Bugak Kore mutfağına özgü birtakım vejetaryen twigim'leri (derin yağda kızartılmış yemek) kapsar. Bu tür yemekler genel olarak, kurutulmuş sebze ya da chapssal-pul (; yapışkan pirinç ezmesi) ile kaplanmış yosunlar kullanılarak yapılır. Sonrasında derin yağda kızartma yöntemi ile pişirilip tekrar kurutulur. Banchan (pişmiş pilav eşliğinde) veya anju (alkollü içeceklerle birlikte) olarak yenir. Bunlardaki ortak malzemeler; yeşil acı biber, perilla yaprakları, çiçekler, kamelya yaprakları, kasımpatı yaprakları, dulavrat otu yaprakları, kokar ağaç filizleri, patatesler, gim (laver) ve dasima'dır (yosun). Perilla yağı veya soya fasulyesi yağı gibi bitkisel yağlar tipik olarak kızartma için kullanılır. Bugak, Kore mutfağında nispeten nadir bir pişirme tekniğidir. Genellikle Kore tapınak mutfağı ile özdeşleştirilir. Çeşitleri dangeun-bugak - havuçla yapılır dasima-bugak - yosun ile yapılır deulkkae-songi-bugak - perilla çiçekleri ile yapılır Dongbaek-ip-bugak - kamelya yapraklarından yapılır dureup-bugak - Angelica ağacı sürgünleri ile yapılır eumnamu-sun-bugak - Castor aralia sürgünleri ile yapılır gajuk-bugak - kokar ağaç sürgünleri ile yapılır gamja-bugak - patates ile yapılır gamnnip-bugak - Trabzon hurması yapraklarından yapılır gim-bugak - Laver (kuruduğunda siyahlaşan kırmızımsı-mor ve yeşil renkli ince düz yapraklı yenilebilir bir deniz yosunu) ile yapılır gochu-bugak - yeşil acı biber ile yapılır gukhwa-ip-bugak - kasımpatı yapraklarından yapılır kkaennip-bugak - Perilla yapraklarından yapılır mosi-ip-bugak - Rami yapraklarından yapılır ogapi-ip-bugak - Eleuthero yapraklarından yapılır parae-bugak - Yeşil laver ile yapılır ssuk-bugak - Kore pelini ile yapılmıştır ueong-ip-bugak - Dulavratotu ile yapılır Fotoğraf galerisi Kaynakça Kategori:Derin yağda kızartılmış yiyecekler Kategori:Kore mutfağı Kategori:Kore mutfağındaki sebze yemekleri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri