Bülbülyuvası, Türk mutfağına ait bir hamur tatlısı. Adını yuvarlak biçimi ve ortasının çukur olması sebebiyle almıştır. Pişirildikten sonra üzerine ılık şerbet dökülür. Servis edilmeden önce ortası Antep fıstığı ile doldurulur. Yörelere Göre Çeşitleri Gaziantep Bülbül Yuvası / Antep Bülbül Yuvası Gaziantep Bülbül Yuvası / Antep Bülbül YuvasıTürk Patent ve Marka Kurumu tarafından 06.04.2022 tarihinde tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Ayrıca bakınız Baklava Kaynakça Atabay, Banu (2004). Mütevazı Lezzetler İkramlar . Kültür Yayınları. ISBN 975-92047-0-3. 2009-04-27. "bülbülyuvası". Güncel Türkçe Sözlük. Türk Dil Kurumu. 2009-04-27. Dış bağlantılar Bülbülyuvası resmi Kategori:Türk mutfağındaki şerbetli tatlılar Kategori:Osmanlı mutfağındaki şerbetli tatlılar