Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bülent Sankur

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Bülent Sankur, elektrik-elektronik mühendisi, akademisyen. Sayısal imge ve video işleme, biyometri,güvenlik için sinyal işleme, yapay öğrenme konularında çalışan bir bilim insanıdır. Yabancı bilim terimlerini Türkçeleştirmek için çalışmalarıyla tanınır. Yaşamı 1970'te Robert Kolej Yüksek Okulu Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Doktora derecesini 1976’da ABD'deki Rensselaer Polytechnic Institute’dan aldı. Doktorasını tamamladıktan sonra Türkiye'ye döndü ve Boğaziçi Üniversitesi’nde 1976'dan itibaren Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde görev yaptı. Sayısal sinyal işleme, biyometri, görüntü ve video sıkıştırma, çoğul ortam sistemler ve makineyle öğrenme üzerine çalıştı. Konuk öğretim üyesi olarak Ottawa Üniversitesi, Delft Teknik Üniversitesi ile Télécom Paris’de bulundu. Çeşitli Avrupa çerçeve programları ve iki-taraflı araştırma projelerinde görev yaptı.Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bilgi ve iletişimini karşılamak için 1996'da başlayan Entegre Muhabere Sistemi (TAFICS)'nin mimarlarından biridir. Türkçe bilim ve teknoloji terimlerinin oluşup düzenlenmesi için 1977'den itibaren çalışmalar yaptı. 1979'da İngilizce-Türkçe yöneylem terimleri dizini Boğaziçi Üniversitesi tarafından; 1993'te elektrik, bilişim ve genel mühendislik terimleri dizini Elektrik Mühendisleri Odası dergisinin eki olarak yayımlandı. Yorgo İstefanopulos ile hazırladığı ve 7000 terimin İngilizce, Almanca, Fransızca karşılıklarını içeren Elektrik-Elektronik Bilgisayar Mühendisliği Terimleri adlı sözlük Boğaziçi Üniversitesi yayını olarak 1996'da yayımlandı. Terimler sözlüğü dosyası 1990'lı yıllarda terimler.org sitesinde internet üzerinden paylaşıma açıldı. 2010'lu yılların başında Türkiye Bilimler Akademisi tarafından ‘Türkçe Bilim Terimleri Sözlüğü’ projesi kapsamında gerçekleştirilen ‘Mühendislik Bilimleri Sözlüğü" projesini yürüttü. Sözlük, tubaterim.gov.tr adresinde kullanıma sunuldu. 2014'te Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından emeritus ünvanına; 2019'da Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) Türkiye tarafından "Sinyal işleme alanında yaptığı öncü ve çığır açıcı araştırma çalışmaları" nedeniyle Ömür Boyu Başarı Ödülü’ne layık görülmüştür. Kaynakça Kategori:Boğaziçi Üniversitesi kişileri Kategori:Boğaziçi Üniversitesinde öğrenim görenler Kategori:Türk elektrik mühendisleri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri