Bupyeon (부편), geleneksel düğünlerde kullanılan buharda pişirilmiş pirinç keki (tteok) türüdür. Güney Gyeongsang Eyaleti, Miryang şehrine özgü bir tatlıdır. Hazırlık Yapışkan pirinç unu, kaynar su ile yoğrulur ve içinde kızarmış soya fasulyesi tozu, tarçın tozu ve baldan yapılan dolgularla küçük yuvarlak kekler haline getirilecek şekilde yuvarlanır. Kekler daha sonra geopi-pat (kabuklu azuki fasulyesi, genellikle siyah çeşidi) ile yapılan beyaz gomul (kaplama tozu) ile kaplanır, ince hünnap şeritleri veya gotgam (kurutulmuş Trabzon hurması) ile süslenir ve siru (buharlı pişirici) içinde buharda pişirilir. Ayrıca bakınız Danja Gyeongdan Kore mutfağı Kaynakça Kategori:Kore mutfağındaki tatlılar Kategori:Buharda pişirilmiş gıdalar Kategori:Tatlılar Kategori:İncelenmemiş çeviri içeren sayfalar Kategori:Kore mutfağı Kategori:Tteok Kategori:Kore mutfağındaki pirinç yemekleri