Burdur'da Türk Mutfağı Haftası, her yıl Türk mutfağını markalaştırma ve sürdürülebilirliğini artırma doğrultusunda yapılan etkinliklerden biri olarak 21-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu etkinlikle Türk mutfağı konusunda farkındalık oluşturulacak, markalaşma desteklenecek ve Türk mutfağının sağlıklı, geleneksel özellikleri vurgulanarak yurt içi ve yurt dışında tanıtılacak. Rusya, İngiltere, Litvanya, Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan gibi ülkelerden gelecek konuklara yöreye özgü yemekler ikram edilerek lezzetler dünyaya tanıtılacak. Etkinlikler, kortej yürüyüşü, açılış programı, ünlü Şef Dr. Esat Özata'nın canlı yemek tarifleri, dans gösterileri ve halk oyunlarını içerecek. Bu hafta boyunca Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda keyifli etkinlikler düzenlenecek ve Türk mutfağı coşkuyla kutlanacak.