Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Cabrito

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
küçükresim|Cabritolar Cabrito, İspanyolca ve Portekizcede "kızarmış yavru keçi" anlamına gelen Liberya ve Latin Amerika mutfağına ait bir yemektir. Yapılışı bölgelere göre değişken olsa da genelde birkaç aylık keçiden yapılır. Portekiz ve Brezilya mutfağında Cabrito, kelime olarak Portekizce de kızarmış yavru keçi dışında, özellikle Brezilya'nın kuzeyinde ve Portekiz'de yavru keçi anlamına da gelir. Yemeği yapılacak keçi 3 aylık kadar olması gerekir. Kömür ateşinde 8 saat gibi pişirme süresi ile yavaş yavaş pişirilen bir yemektir. Arjantin mutfağında Cabrito, Arjantin'in merkezinde bulunan Cordoba şehrine ait bölgesel bir yemektir. Bölgesel yemekleri chivito ile benzerlikleri vardır fakat chivito daha yaşlı hayvanlardan yapılan daha az yumuşak bir et yemeğidir. Meksika mutfağında Cabrito, Meksika'da Nuevo León eyaletinin Monterrey şehri ile özdeşmiş bir et yemeğidir. Ülkenin birçok şehrinde yapılsa da Monterrey ilk akla gelir. Cabrito'nun, Meksika'ya özgü birden fazla yapılma şekli vardır ve hepsinin kendine ait ismi bulunur.Aralarında en çok bilinen cabrito al pastor yani yavru keçi şişlemesidir. Cabrito türleri: Cabrito al pastor - Meksika'ya özgü en popüler keçi yemeğidir. Yemeğin yapımında yavru keçi kullanılır .Keçinin kaburgası düz bir şekilde açılır ve ortasından şiş geçirilir. Kömür ateşi üzerinde yavaş bir şekilde 6 saatte ve her 15-20 dakikada çevrilerek yapılır. Baharat kullanılmaz. Cabrito al horno - Düşük sıcaklıkta fırında yapılan bir cabrito türüdür. Sosların uygulanma şekline göre farklı şekillerde hazırlanabilir. Cabrito en salsa - Hayvan küçük dilimlere kesilir ve yağda pişirilir. Domates ağırlıklı bir sos ile içerisinde soğan, sarımsak, yeşil Meksika biberi ve çeşitli baharatlarla hazırlanan sos ile servis edilir. Cabrito en sangre - Kanlı cabrito olarak da bilinir. Hayvanın kanı sosun temelini oluşturur.Daha zengin koyu bir sosla sunulan bir çeşittir. Ayrıca bakınız Meksika mutfağı Kaynakça Kategori:Meksika mutfağındaki keçi eti yemekleri Kategori:Arjantin mutfağındaki keçi eti yemekleri Kategori:Brezilya mutfağındaki keçi eti yemekleri Kategori:Portekiz mutfağındaki keçi eti yemekleri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri