Cacciatore; İtalyanca "avcı" anlamına gelir. Mutfakta alla cacciatora soğan, otlar, genellikle domates, sıklıkla dolmalık biber ve bazen de şarapla "avcı usulü" hazırlanan bir yemeği ifade eder. Cacciatore popüler olarak kızarmış tavukla (pollo alla cacciatora) veya tavşanla yapılır. Salamino cacciatore, sadece sarımsak ve biberle çeşnilendirilmiş küçük bir salamdır. Hazırlanışı Temel bir cacciatore tarifi genellikle büyük bir tavada ısıtılan birkaç yemek kaşığı zeytinyağı ile başlar. Tuz ve karabiberle tatlandırılan tavuk parçaları yağda her iki yüzü de 3-4 dakika kızartılır. Tavuk tavadan çıkarılır ve yağın çoğu dökülür. Kalan yağ, soğanları, biberleri veya diğer sebzeleri birkaç dakika kızartmak için kullanılır. Küçük bir kutu soyulmuş domates (sıvı süzülmüş ve iri doğranmış) biberiye ve yarım bardak sek kırmızı şarapla birlikte tavaya eklenir. Ekstra tatlılık vermek için doğranmış havuç ile birlikte defne yaprağı kullanılabilir. Kızarmış tavuk parçaları, daha sonra üzeri kapatılan tavaya geri konur. Yemek, yaklaşık bir saat çok kısık ateşte kaynatılarak pişirilir. Cacciatore genellikle köy ekmeğiyle servis edilir. İtalya dışında (esas olarak ABD'de), yanında makarna ile veya üstünde pilavla servis edilebilir. Piliç cacciatora Piliç cacciatore, her zaman olmamakla birlikte genellikle soğan, sarımsak ve domates bileşenlerini içerir. Salami cacciatore küçükresim|Kuzu salam cacciatore Salam Cacciatore tipik olarak Calabria'nın güney İtalya vilayetlerinden, özellikle Squillace'den gelmektedir. Malzemeler bölgeden bölgeye değişir. Çeşitleri Bu yemeğin birçok farklı çeşidi, belirli bölgelerde bulunan bileşenlere dayanmaktadır. Örneğin, güney İtalya'da cacciatore genellikle kırmızı şarap içerirken kuzey İtalya şefler beyaz şarap kullanabilir. Yemeğin bazı versiyonlarında mantar kullanılabilir. Ayrıca bakınız İtalyan mutfağı İtalyan yemekleri listesi Kaynakça Kategori:Tavuk yemekleri Kategori:İtalyan mutfağındaki yemekler