Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Caldo de pollo

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Caldo de pollo (, 'tavuk suyu') tavuk ve sebzeler içeren Latin Amerika çorbası. Bu çorbayı tavuk çorbasının diğer birçok versiyonundan farklı kılan şey, Brezilya usulü canjada kullanılan tiftiklenmiş tavuğun aksine, caldo de polloda bütün tavuk parçaları veya bütün tavuk budu kullanır. Diğer bir fark, sebzelerin genellikle daha büyük parçalar şeklinde kesilmiş olmasıdır. Patates küp küp doğranmamıştır, daha iri parçalar şeklindedir. Adındaki et suyunun İspanyolcası olan "caldo"nun da işaret ettiği gibi yaygın anlamda bilinen çorba gibi değildir. Bütün tavuğun parçalara ayrılıp haşlanması ve haşlamanın bol sulu servis edilmiş hali gibidir. Tipik caldo de pollo tarifinde şu ürünler bulunur: haşlanmış sarımsak, tavuk parçaları (but veya göğüs), dilimlenmiş havuç, dilimlenmiş kereviz, iri doğranmış patates, nohut, mısır koçanı, doğranmış domates, dilimlenmiş soğan ve kişniş. Yemek piştikten sonra yaygın olarak limon suyu, tuz, doğranmış maydanoz ve pul biber eklenir. Caldo de pollo sade olarak da yenebilse de çorbaya limon suyu veya acı sos da eklenebilir. Bazı tariflerde yemeden önceye çorbaya küp küp doğranmış avokado eklenir. Çorba sıcak mısır tortillası ile de servis edilebilir. Meksika'da, özellikle fondalarda servis edilirken aynı kaseye buharda pişirilmiş veya İspanyol pirinci eklenmesi de yaygındır. Diğer Latin Amerika ülkelerinde bu yemek et suyu anlamına gelen caldo yerine çorba anlamına gelen sopa ile sopa de pollo şeklinde adlandırılır. Birçok Latin Amerika ülkesinde, özellikle Meksika'da, bu ev yapımı yemek soğuk algınlığı tedavisinde ve bir kadın doğum yaptıktan sonra gıda desteği amacıyla tüketilir. Diğer kültürlerde bu çorbanın tarifi geleneksel Meksika yemeğinden çok daha hafiftir. Caldo de pollo, Meksika'da en çok tüketilen çorbalardan biridir. Günün ana yemeği olarak kabul edilen öğle yemeklerinde sıklıkla tüketildiği için genellikle büyük porsiyonlarda servis edilir. Bazı restoranlarda çorbanın fiyatı içindeki tavuk parçası sayısı ve büyüklüğüne göre belirlenebilir. Ayrıca bakınız Meksika yemekleri listesi Kaynakça Kategori:Meksika mutfağındaki tavuk yemekleri Kategori:Meksika mutfağındaki sebze yemekleri Kategori:Meksika mutfağındaki çorbalar
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri