[[Dosya:Caldo de queso. (cropped).jpg|küçükresim|Sonora tarzı Caldo de queso]] Caldo de queso, Meksika'nın kuzeyindeki Hermosillo, Sonora'da yapılan geleneksel bir peynir çorbasıdır. Çorba, kaynamış su, küp küp doğranmış patates, soğan, domates, kırmızı biber ve kekik ile yapılır. Domates püresi veya tavuk suyu da karışıma çeşni olarak eklenebilir. Peynir sadece sonunda eklenir, diğer malzemeler kaynatıldıktan sonra eklenir. Genellikle queso fresco veya queso cotija küpleriyle hazırlanır; kaynayan çorba ile temas, peyniri ısıtır ve ona sakızlı, çiğnenebilir bir doku verir; sırayla hafifçe erir ve çorbaya karakteristik bir tat verir. Caldo de quesoya genellikle chiltepin veya totopo (kızarmış mısır tortilla cipsi) eşlik eder. Kaynakça Kategori:Meksika mutfağındaki sebze yemekleri Kategori:Meksika mutfağındaki sulu yemekler Kategori:Meksika mutfağındaki çorbalar Kategori:Meksika mutfağındaki peynir yemekleri Kategori:Meksika mutfağındaki geleneksel yemekler