Cantık (Kırım Tatarcası: Yantıq) Kuzu ve baharatlarla taze hamurdan yapılan, çiböreğin aksine, yağsız, tavada kızartılan bir börek türüdür. Kırım Tatar mutfağının ana ulusal yemeklerinden biridir. Bursa cantığı bir içli pide olup Tatar cantığı ile yalnızca ismi aynıdır. Yapılışı Un, su ve sofra tuzundan sert bir hamur yoğurun, 30 dakika bekletin ve 2 mm kalınlığında açın. Hamurdan daireler kesin, kenarlarını yumurta ile yağlayın ve ortasına kıyma koyun. Bir kenarı bükün, çibörekdeki gibi hilal şekli verin. Doldurma için yağlı kuzu etini kemik ve sinirlerden arındırılır, ardından kızarmış soğanla birlikte tuz, karabiber, su ilave edilerek kıyma makinesinden geçirilerek iyice karıştırılır. Ürün yağsız kızartılır. Bitmiş sıcak cantık her iki tarafı da tereyağı ile yağlanır. Cantık el ile çatal bıçak kullanmadan yenir. Ayrıca bakınız Gözleme Kaynakça Kategori:Tatar mutfağı Kategori:Ara öğün yemekleri Kategori:Sokak yiyecekleri Kategori:Türk mutfağındaki börekler Kategori:Kırım mutfağı