Carne asada, ızgara yapılmış ve dilimlenmiş sığır eti halinde; genellikle etek biftek, sığır filetosu biftek, bonfile veya kaburga biftekten yapılan yemek çeşidi. Genellikle kömürleşmiş bir lezzet vermek için biraz şarap turşusu ile pişirilir. Carne asada ana yemek olarak veya diğer yemeklerde bileşen olarak servis edilebilir. "Carne asada" terimi İspanyolca'da "ızgara et" anlamına gelir; İngilizce'de "rozbif" çeşidi olarak adlandırılmıştır. Kuzey Meksika'daki partilerde, kutlamalarda ve diğer etkinliklerde servis edilen en yaygın yemektir. Kaynakça Kategori:Meksika mutfağındaki mangal yemekleri Kategori:Tex-Mex mutfağı Kategori:Meksika mutfağındaki sığır eti yemekleri Kategori:Meksika mutfağındaki ulusal yemekler